Bajen Fans har sedan 2017 drivit projektet Bajen Fans Colombia i den lilla byn La Marina i Valle Del Cauca-provinsen i Colombia, tillsammans med Ankarstiftelsen, Fundación Victoria Elena, och den gamla Bajenspelaren Sebastian Bojassen. Området är drabbat av den väpnade konflikt som påverkat Colombia under en lång period.

År 2023 är nästan 100 ungdomar involverade i projektet. Målet är att ge dessa ungdomar chansen till en bra uppväxt via idrottande. Via träningarna med Bajen Fans Colombia får ungdomarna en trygg punkt i vardagen, och möjligheten att bygga upp sin självkänsla och sin fysiska och psykiska hälsa. Vi vill hjälpa till att skapa en långvarig och hållbar fred i området genom att göra ungdomar till goda samhällsmedborgare genom idrott.

Tack vare generösa bidrag från våra medlemmar och andra sponsorer har vi kunnat möjliggöra att klubben har flera pojk- och flicklag, en heltidsanställd tränare, halvtidsanställda psykologer och socialarbetare, samt att ett studiecenter har byggts på plats nere i Colombia. Vill du hjälpa till? Swisha ett bidrag till 123 615 65 82. Inget bidrag är för litet! Vill du sponsra Bajen Fans Colombia med större belopp? Kontakta oss då via sociala medier eller på mejl.

Vi är stolta över Bajen Fans Colombia och hoppas kunna utveckla projektet ytterligare framöver.

Forza Bajen!