Bajen Fans har sedan 2013 drivit sociala projekt så som Grow Söderort och Bajen Fans Colombia. Syftet har varit att stötta socialt och ekonomiskt utsatta ungdomar till att hitta sin plats, inte bara på läktaren eller fotbollsplanen, utan även i samhället. 

Varje match får vi i Bajen Fans ett antal biljetter donerade till oss från givmilda Bajare som av någon anledning inte kan närvara själva. Dessa biljetter skänker vi sedan till ungdomar runt om i Söderort via våra kontakter med olika ideela föreningar som arbetar för att ge dessa ungdomar en trygg och meningsfull uppväxt.

Inför varje säsong genomför vi en större insamling i syfte att kunna köpa upp ett antal säsongskort till ungdomar. För att få ett av dessa säsongskort behöver man nominera sig själv eller bli nominerad av någon i sin närhet. Det kan vara att man är en bra förebild, har det ekonomiskt tufft eller någon helt annan anledning. Mer information om Grow Söderort finns här på hemsidan under fliken för Grow Söderort.

Sedan några år tillbaka driver Bajen Fans även en fotbollsklubb i Colombia tillsammans med Saturnusstiftelsen och den gamla Bajenspelaren Sebastian Bojassen. Tack vare våra medlemmars generösa bidrag har vi kunnat möjliggöra att klubben har flera pojk- och flicklag, en heltidsanställd tränare och att ett studiecenter har byggts.

Vi är stolta över våra sociala projekt och hoppas kunna utveckla dem ytterligare framöver!

Forza Bajen!