Slut upp för Hammarby Bandy!

Publicerad: 1 december 2021

Ikväll stundar säsongens första hemmaderby på i Elitserien i bandy när vi tar emot Östersunds FK på steroider – AIK Bandy. Gnaget är ju som bekant den bandyförening i landet som fått överlägset störst coronastöd från RF, vilket dom i sin ansökan motiverade med att dom inför säsongen 20/21 skulle sålt säsongskort och företagsbiljetter i tusentals. Detta trots det blygsamma hemmasnittet på 844 personer i serien säsongen 19/20. Exkluderar vi deras hemmamatch mot Bajen, dit det kom nästan 4000 personer, sjunker den siffran till 588 personer i snitt. Spolar vi sedan fram klockan nästan 2 år till nu i lördags och deras hemmaderby mot Tellus, den sista matchen innan covidpass, så dök det upp drygt 200 personer i Gubbängshallen (eller som dom kallar det, AIK Arena).

AIK hade med andra ord uppenbarligen maximal otur att det just var säsongen 20/21 som spelades utan publik. En säsong då dom skulle mångdubbla sina publikintäkter och bli bandysveriges största publiklag över en natt. Vi i Bajen Fans tycker att det är synd att dom inte fått uppleva det vare sig före eller efter den säsongen heller.

Vår uppmaning till alla Bajare ikväll är därför att sluta upp bakom vårt Södergäng och visa Solnaklubben och övriga Sverige hur man fyller en bandyarena. Så in på länken nedan och köp biljett så fyller vi Zinken och sjunger fram Hammarby till en derbyseger och två viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats!

Tryck här för att köpa biljetter.

Publikinformation inför kvällen kan ni läsa här. Notera att det krävs covidpass för att komma in i Zinkentältet från och med idag, enligt regeringens nya restriktioner.

Tillbaka