Ny säsong - ny standard på läktaren!

Publicerad: 1 april 2023

Vi, pionjärerna från Söder, har visat vägen för svensk supporterkultur i över 50 år.

Att vara bäst kommer dock inte gratis, och Hammarbys läktararv får inte tas för givet. Att stå på en ståplatsläktare i Hammarbys namn följer med ett ansvar.

Hemmapremiär, derby, Europakval eller serielunk - oavsett match och motstånd förväntas alla som står upp på en Hammarbyläktare förvalta och utveckla det som tidigare generationer har byggt upp. Vi har en skyldighet att – tillsammans – göra vårt yttersta för att stötta Bajen i nittio minuter plus tillägg.

De senaste åren har dock en bekvämlighet tagit plats på våra ståplatsläktare, något som gör att vi i dagsläget står långt ifrån vår fulla förmåga.

Syftet med att stå i klacken är att sjunga för Hammarby, inte att käka popcorn eller hålla på med mobilen. Att snacka med polarna gör man bäst innan eller efter matchen. När vi är på arenan är vi där för att stötta Hammarby – att se till att Hammarby plockar tre poäng och ur ett större perspektiv föra supportertraditionen vidare mot 50 nya år. 

Hammarbys aktiva grupperingar uppmanar därför samtliga Bajare - inklusive oss själva - att säsongen 2023 leda med exempel – ge allt för Bajen, för vår historia och för vår framtid! Och allt börjar med att just du - gammal som ung, kille som tjej, julgran som ultras -tar i lite mer, sjunger lite högre och lite oftare. Det du gör påverkar nämligen även dem runt dig. 

För en ny säsong, en ny standard på läktaren och för ytterligare 50 år med Sveriges bästa drag!

// Hammarby Ultras, Ultra Boys, E1 Ultras, Hammarbykollektivet, Söder Bröder, Kompisgänget Bajen, Brödraförbandet Bajen, Soul Boys, Bajen Allez, 12YS, Bajengrottan och Bajen Fans

Tillbaka