Medlemsmåndag v 42 - Axel Pershagen

Publicerad: 14 oktober 2019

Medlemsmåndag handlar om att låta våra medlemmar höras och synas. Bästa ramsan, härligaste resan osv. Denna vecka har vi pratat med Axel Pershagen som jobbar med kommunikation för Hammarby Fotboll. Här kommer hans svar:

Favoritramsa?

Det vore väl konstigt att inte välja den ramsan jag själv har skapat (På Söderstadion fanns hjärtat). Men jag försöker vara lite ödmjuk så jag skippar den. Första gångerna man sjöng Always look on the bright side of live var ju betydelsen lite mer ”Skit i tabellen – Bajen bäst ändå” eftersom det var tidigt 90-tal, man stod på Råsunda och såg sitt lag bli utspelat av någon av tvillingarna. Romulo gav den ramsan nytt liv och ny innebörd. Nu lider man ju inte av den direkt.

Bästa bortaresan?
Halmstad 2001 är en av mina favoriter om det är en specifik resa. Är det resmål mer generellt det handlar om finns många städer som är härliga på sommaren. Kalmar, Sundsvall, Halmstad. Sådana städer som är heldöda på vintern men lever på sommaren.

Var hänger du innan match?
På arenan. Första mötet med sändande TV-bolag och förbundets matchdelegat inför match är tre timmar och 40 minuter innan avspark så jag är där hela dagen.

Idol-supporter?
Alla som bidrar till den enorma kulturen kring klubben. Vi har en helt unik miljö med flera poddar, vissa är snedsurr över en bärs, andra mer taktiknördiga. Vi har Supportrarnas matchprogram som håller otrolig kvalitet. Vi har överlägset bäst tifon i Sverige vilket i sig är en oerhört imponerande konstform. Det händer så mycket kring Hammarby som lever sina egna som liv men länkas samman till en helt otroligt kreativ helhet. Jag älskar det!
Om jag bara får säga ett namn är min nya idol Bernt, 83 år. (Länk: https://www.hammarbyfotboll.se/aktuellt/nyheter/det-kom-ett-mejl/)

Bästa vintersporten?
Jag är uppvuxen med mest hockey. Tycker inte speciellt mycket om sporten men hade mina kompisar på Hovets läktare. Numera blir det mest bandy. En vansinnigt vacker sport rent estetiskt och sen är det svårt att inte älska Zinken.

Hur firade du vinsten mot djurgården?
Jobbade några timmar, sen gick jag hem. Min mamma var barnvakt till mina barn men jag hann komma hem i tid för att dottern inte hade somnat i alla fall så jag fick natta en femåring och berätta god natt-sagor om att vinna derbyn. Sedan låg jag bara och tittade upp i taket och mådde bra i flera timmar.

Varför tycker du man ska vara medlem i Bajen Fans?
Eftersom jag inte reser i egenskap av supporter eller är engagerad på den sidan längre är det väl mest en sympatihandling. Men jag tycker att det är bra att supportrar samlar sig och ju större BF är ju bättre kan man bli på allt från att arrangera bra resor till att driva frågor som är viktiga för supportrar.

—————

Är du inte medlem så bli det nu: https://forening.foreningshuset.se/bajen_fans/blimedlem

Tillbaka