MEDLEMSMÅNDAG V 34 - ULF STENBACK

Publicerad: 17 augusti 2020

Medlemsmåndag handlar om att låta våra medlemmar höras och synas. Bästa ramsan, härligaste resan osv. Denna vecka har vi pratat med Ulf Stenback. Här kommer hans svar.

Favoritramsa?
Culture Club-ramsan "Klamme" är bra och en massa andra ramsor av det mer ekivoka slaget. Typ "Vi e från huvudsta'n...", "Bajen ska vi aldrig svika...", "Ja jag tänder..." m fl. Eller den vi i Bajens Tjejtjusare drar för att hedra en del domare, melodin e variant på "Segern e vår": "Domaren e kass, super på ett dass. Hon kan inte döma med pipan full av brass"

Bästa bortaresan?
Alla bortaresor är bäst, alltid kul att åka! Måste jag välja en får det bli den längsta jag gjort, när vi var fyra stycken som åkte till Kalix i maj förra året. Spöregna, 10s/m, 8°C, snön låg kvar på backen och Emma Jansson gjorde hattrick samt att Emilia Larsson visade sig på sitt allra bästa solskenshumör. Respekt! Det var förresten där vi drog "Längst fram går Emma J" första gången. Sibyllakorven var kall men resten var underbart.

Vart hänger du vanligtvis innan match?
Inför herrmatcherna kan jag hamna på Greken, Willys eller Ölstugan. Vanliga plejsen. Damernas uppvärmning blir på Snövit där de kör Bajenpriser på biran. Igen respekt!

Favoritbärs?
Helt klart Svijany Rytir på Svejk! En hederlig tjeck! Mot den moderna fotbollen, mot den moderna biran!

Varför tycker du man ska vara medlem i Bajen Fans?
För mig är det ett självklart val i sådana här tider. Det pågår så mycket skit runt fotbollen idag, allt från polisens häxjakt av supportrar, villkorstrappan, VAR och klubbar som rundar 51%-regeln. Då är det sjukt viktigt att Bajen Fans står som en enad front mot den moderna fotbollen. Ju fler vi är desto starkare kraft blir vi, därför är det otroligt viktigt att alla löser ett medlemskap även om man inte tänkte åka på bortaresor och sånt.

Bästa vintersporten?
Inomhus, tack! Är fryslort! Jag ska försöka följa innebandydamerna bättre sen när det blir tillåtet. Kanongäng som lirar i Allsvenskan. Men det är klent med Bajare på matcherna, skärpning. Bajen e Bajen!

Hur blev du Bajare?
6 eller 7 var jag och berättade för brorsan, som var sex år äldre, att polarna Rogge var gårdare och Åke var gnagare. Brorsan förklarade lugnt att för mig gällde: "Det är Bajen eller stryk!"
Sedan dess har jag aldrig ångrat mitt bästa val i livet!

Någon Bajenanekdot du vill dela med dig av?
Nej, inte direkt. Kvarnen 2001 var kul att röja med guldlaget. 2016 i Björnsan när vi brände för Damerna då deras buss gled in på Tjärhovsgatan till Kvarnen när de skulle fira Bajens återtåg till Allsvenskan. Kul att se glada och kanonraka Bajenspelare!

______

Är du inte medlem så bli det nu: https://forening.foreningshuset.se/bajen_fans/blimedlem

 

Tillbaka