MEDLEMSMÅNDAG V 31 - CHARLIE LARSSON

Publicerad: 27 juli 2020

Medlemsmåndag handlar om att låta våra medlemmar höras och synas. Bästa ramsan, härligaste resan osv. Denna vecka har vi pratat med Charlie Larsson. Här kommer hans svar.

Favoritramsa?
Söderstadionramsan är en favorit, vi brukar få med oss sittplats ganska bra på den. Annars är alla spontana ramsor bra, det är viktigt att kunna bevara spontaniteten i klacken trots att vi är så många.

Bästa bortaresan?
Har på grund av min ringa ålder inte hunnit åka på jättemånga men har två favoriter från förra året. Värmen i Eskilstuna och kylan i Östersund, dom kontrasterna ramar in det fina med en allsvensk säsong. Bussresan upp till Jämtland tar nog priset ändå, en lång bussresa med en fullproppad buss törstiga Bajare är något som alla borde uppleva.

Vart hänger du vanligtvis innan match?
I år har vi suttit en del på Dickens. Det rekommenderas starkt, bra stämning och mot Gnaget fick vi finbesök av Kennedy.

Favoritbärs?
Falcon är snabbast.

Varför tycker du man ska vara medlem i Bajen Fans?
För mig är det ett självklart val i sådana här tider. Det pågår så mycket skit runt fotbollen idag, allt från polisens häxjakt av supportrar, villkorstrappan, VAR och klubbar som rundar 51%-regeln. Då är det sjukt viktigt att Bajen Fans står som en enad front mot den moderna fotbollen. Ju fler vi är desto starkare kraft blir vi, därför är det otroligt viktigt att alla löser ett medlemskap även om man inte tänkte åka på bortaresor och sånt.

Bästa vintersporten?
Bandykvällar på Zinken är nåt speciellt. Matcherna mot Gnaget förra året var kul trots resultaten. Inleder med bira på krogarna runt Zinken, lite gallerskak och hets mot råttorna bakom läktaren när dom ska ut på isen och mycket spontana, sköna ramsor i sann Bajenanda och sen kliver man in i tältet när det blir för kallt.

Hur blev du Bajare?
Farsan är Bajare och tog med mig till Söderstadion när jag var liten. Kommer inte ihåg jättemycket men har starka minnen av en sommarmatch mot GAIS (GGG AAA...) när vi stod på stålläktaren mot vägen, och såklart cupfinalen mot HeIF. Sen ställde jag mig i klacken med polarna för några år sedan och blev kvar där.

Någon Bajenanekdot du vill dela med dig av?
Inför bortamatchen mot Östersund ifjol var morsan lite orolig när hon såg min rejäla packning. Hon sa åt mig att iallafall vänta till Sundsvall innan jag började hinka bira men det slutade såklart med att första Falconen var nere innan vi rullade från Gullmarsplan och efter det var det full fart.

En annan rolig historia är från gnagetderbyt i år som sågs från Dickens. Vi blev satta vid ett annat bord än det vi hade mot Östersund och frågade om det fanns någon möjlighet att byta bord. Då fick vi reda på att Kennedy hade bokat det bordet och vi drog såklart snabbt tillbaka vår förfrågan. Vi ångrade oss och meddelade att vi inte hade några som helst problem att se matchen på mobilen från pissoaren eller i valfri städskrubb så länge vår frälsare sitter bekvämt. Kennedy är störst!

 

______

Är du inte medlem så bli det nu: https://forening.foreningshuset.se/bajen_fans/blimedlem

Tillbaka