Lär känna styrelsen: Viggo Rogestam

Publicerad: 27 maj 2024

Vem är Viggo och hur blev Viggo bajare?

Jag är en grabb på 21 bast som varit bajare sen jag föddes och det har jag farsan att tacka för. Mitt allmänna intresse för sport kom däremot i mina tidiga tonår, det var då jag började gå mer på fotbollen, till farsans stora lycka. Året därefter hade jag mitt egna säsongskort och resten är historia.

Vad betyder Bajen för dig? 

För mig betyder Bajen kärlek, gemenskap och passion. Det finns få ställen där jag mår så bra som på en pissig bortaläktare tillsammans med mina nära vänner, lite halvt onykter för att se Bajen lira. 

Sysselsättning utanför Bajen? 

Just nu studerar jag på yrkeshögskola till DevOps Engineer, enkelt förklarat är det systemutvecklare och drifttekniker. Innan jag började plugga jobbade jag med diverse jobb inom service- och handelsyrket.

Du blev nyligen invald i styrelsen, berätta om din tid hittills i BF. 

Min första tid i BF har varit väldigt rolig och lärorik. Jag har klickat bra med gänget och känner fullt förtroende för att vi kommer åstadkomma grymma grejer framöver. Det är skitkul att ha hamnat i en miljö med människor som är lika passionerade och vill lika mycket som jag själv. Att sitta och spåna idéer kring alla möjliga Bajenrelaterade saker och se dem förverkligas är en fantastisk känsla. 

Vad fick dig att vilja engagera dig i BF och vad är ditt huvudsakliga arbetsområde inom styrelsen? 

Sedan jag började gå helhjärtat på herrfotbollen har mitt intresse för Hammarbyismen växt år efter år. Efter att ha gått på Bajen som en “vanlig supporter” kände jag mig inte nöjd längre, jag ville göra någonting mer! Jag ville träffa likasinnade som brinner för Hammarby precis som jag gör och Bajen Fans kändes som precis rätt val. Jag har alltid uppskattat det hårda arbete som de har lagt ner på Hammarby, och älskat att höra gamla rövarhistorier om BF av farsan och andra gamla rävar. 

Mitt huvudsakliga arbete inom styrelsen är att drifta de olika sociala medierna tillsammans med Mikael och Fabian. Utöver sociala medier är jag även Bajen Fans kontaktperson mot Hammarby Hockey.

Våren är minst sagt kommen! Vad ser du mest fram emot under fotbollssäsongen 2024? 

Jag ser mest fram emot alla roliga bortaresor. Bortaresandet är en stor del av mitt supporterskap och det är under resorna som några av mina bästa Bajenminnen har skapats. Den resan jag ser fram emot är nog Gais borta, då det blir debut för mig och en perfekt sommarmatch.

Vad tycker du är den viktigaste frågan för BF just nu? 

Jag skulle säga att den viktigaste frågan just nu inom BF och hela Supportersverige är att lyfta fram allt det positiva med supporterkulturen. Men även att motbevisa ordningsmaktens, förbundets och medias agenda att måla upp supporterkulturen som ett stort problem som endast innefattar ordningsstörningar, kriminalitet och laglöshet.  Enligt dem avskräcks barnfamiljer från att gå på matcher på grund av den organiserade läktarkulturen och i synnerhet bengaler. 

Jag anser att detta ger en mycket skev och förvrängd bild av Allsvenskan och dess supportrar. Vi ser hur allsvenskan lockar mer och mer publik, vi slår publikrekord efter publikrekord och det allmänna intresset är större än någonsin. Mycket av den nya publiken är just barnfamiljer, som etablissemanget påstår inte vågar gå på fotboll.

Men jag tror att vi supportrar tillsammans kommer att lyckas vända det här negativa narrativet, för att visa hur underbar och unik Allsvenskan är. Vi har tidigare sett vilken stark påverkan vi supportrar har inom fotbollen, inte minst i frågor såsom villkorstrappan och VAR.

Var hittar man dig oftast på matcherna?

Mig kan man hitta på norra nedre.FAKTARUTA 

Favoritspelare genom åren?

Det är två namn som står ut för mig, Darijan Bojanic och Bjørn Paulsen. Två fantastiska spelare men med mycket olika spelstil. Men jag får nog ta och säga att jag håller Darijan lite högre. Den personen och spelaren han är känner jag saknas i dagens trupp. 

Kooooom heeeeeeeem!

Favoritramsa? 

“Aldrig ska jag glömma dig”-ramsan ligger mig varmt om hjärtat.

Bästa bortaresa? 

Måste nog säga BF-bussen till Twente eller tågresan till Sundsvall 2022.

Bästa Bajenminne? 

Det får bli Twente away. Mitt första äventyr med Bajen ute i Europa och vilka minnen jag har från den resan. 40 timmar buss, fylla, stök, nya vänner och en världsklassig läkarinsats.

Längst upp på din shit list?

The one and only Fredrik Reinfeldt ligger nog högst just nu.Tillbaka