Lär känna styrelsen: Saga Börlin

Publicerad: 19 juli 2023

Vem är Saga och hur blev Saga Bajare?

Jag är en 22-åring som vuxit upp ett stenkast från Hammarby Sjö. Min farsa indoktrinerade in mig i  Hammarbyismen redan i tidig ålder och på den vägen är det. Som uppvuxen under Superettan-åren är jag minst sagt härdad men än går det vågor!

Vad betyder Bajen för dig?

Hur långt är ett snöre? 

Sysselsättning utanför Bajen?

Jobbar som servitris! 

Berätta om din tid hittills i BF och hur länge du suttit i styrelsen.

Jag blev invald under årsmötet i mars så har snart suttit i ett halvår. Det är otroligt kul och givande att få vara omringad av människor som besitter liknande driv och engagemang som en själv. Styrelsearbetet är lärorikt och utvecklande men ska sägas att jag på ett personligt plan är väldigt glad över att ha lärt känna människor som redan har en given plats i min tillvaro. 

Vad är ditt huvudsakliga arbetsområde inom styrelsen?

Jag är kommunikationsansvarig så jag sysslar främst med att skriva medlemsbrev och texter till hemsidan, för att ni medlemmar ska få en bättre insyn i styrelsens arbete men även förstå hur viktiga era medlemskap är för att det arbetet ska kunna fortgå för Hammarbyismen. 

Utöver att vara ledamot är du även en del av Mytens redaktion. Hur kommer det sig?

Jag är svag för gammal grönvit fanzinekultur och tycker att Bajen Fanzine är en tvättäkta kulturskatt. Mitt egna skrivarintresse växte fram under dom tidiga tonårsåren, jag har egentligen alltid haft rätt hög pondus och stått upp för mina egna åsikter så när jag upptäckte hur många olika sätt det går att uttrycka sig på i skrift började jag vässa pennan. Under pandemins första år var jag en rastlös universitetsstudent som hade börjat oroa mig för huruvida Nackafirandet skulle bli av eller inte redan under våren. När Myten sedan sökte skribenter under 2021 tyckte jag det var givet att jag skulle höra av mig och möttes av den finaste sortens bemötande. Min Nacka-oro mynnade ut i en essä om Hammarbyismen till fanzinets tredje nummer och redaktionsarbetet rullar ännu. Jag är oerhört tacksam för Myten! 

Om du får spåna fritt, vem är drömintervjuobjektet?

Jag tror att det hade varit sjukt kul att intervjua Slas! Snacka om Hammarby Boxning, ”Supportern” och hur dom blårandiga kan dra åt helvete från Tele2. 

Vad tycker du är den viktigaste frågan för BF just nu?

VAR-frågan är superviktig! 51%-regelns essens blir ännu en gång tydlig. Medlemmar inom svenska elitklubbar röstar igenom motioner som handlar om att arbeta gentemot ett införande av VAR, samtidigt som förbundet har en ordförande som benämner dessa medlemmar som ”några få supportrar”, avgå Reinfeldt! 

Var hittar man dig oftast på matcherna?

Jag står alltid på norra nedre, stå och snurra på håret är mitt signalement. 

 

FAKTARUTA

Favoritspelare genom åren?

Möjligt att saknaden förblindar mig men… "Bojan" Bojassén! 

Favoritramsa?

Liljekonvaljer! 

Bästa bortamatchen?

Med dryga veckan kvar tills det bär av mot Enschede kniper förra årets tågresan till Sundsvall fortfarande den platsen! Minns att vi försökte kränga Myten i partyvagnen genom att tejpa upp ett nummer i taket med gaffa men att vi bara lyckades kränga fyra ex. 

Bästa Bajenminne?

När farsan fick hoppa in som bårbärare på Kanalplan 2008 och dessutom fick springa in för att bära ut en nermejad Kopparbergare. 

Längst upp på din shit list?

Självklart AEG. 

AEG OUT! 

 

Tillbaka