Lär känna styrelsen: Pontus Håkansson

Publicerad: 21 januari 2023

Vem är Pontus och hur blev Pontus Bajare?

Jag är snart 33 år gammal och bor sedan i somras i Norrort. Min sportintresserade morfar drog med mig på alla möjliga idrottsevenemang när jag var liten. Ett av dem var min allra första Bajenmatch. Ett derby mot Djurgården. Jag minns nästan ingenting av matchen idag, men jag har kvar biljetten. En viss Jonas Kling blev inbytt och där någonstans såddes fröet som gjorde mig till Bajare.

Vad betyder Bajen för dig?

Ibland ryker topplocket och ibland gråter jag glädjetårar. Det säger ganska mycket, då jag inte är världens mest känslosamma person i övrigt.

Sysselsättning utanför Bajen?

Jag arbetar med verksamhetsutveckling på ett försäkringsbolag sedan ett drygt år tillbaka. Dessförinnan arbetade jag som managementkonsult.

Berätta om din tid hittills i BF och hur länge du suttit i styrelsen.

Är tillsammans med Kalle styrelsens veteran. Tror att vi båda går in på vårt åttonde år i år. När jag blev invald i styrelsen hade BF haft några år med en nedåtgående trend i våra medlemsantal. Inte så konstigt kanske då den legendariska styrelsen med bl a Ziegler, Tuppen och Mia i spetsen hade lämnat efter sig några väldigt stora skor att fylla. Men trots den uppförsbacke vi hade då, har jag alltid imponerats över hur alla styrelseledamöter målinriktat gjort sitt bästa för att förbättra BF. I år har vi nått det högsta medlemsantalet på länge, sålt souvenirer som aldrig förr och haft ett rekordstort(?) resande med BF. Under 2023 höjer vi ambitionsnivån ytterligare!

Du är sekreterare i styrelsen. Är det intressant att skriva mötesanteckningar på riktigt?

Skrivandet i sig är väl kanske inte det mest spännande. Däremot tvingar det dig till att vara aktiv under styrelsemötena på ett sätt som jag gillar. Du blir per automatik insatt i de flesta frågor, då du hela tiden måste lyssna och fånga upp relevant information till styrelseprotokollen.

Vilken av vintersektionerna gillar du mest att följa?

Jag är i grund och botten en hockeykille. Tyvärr måste jag erkänna att mitt intresse inte alls är vad det en gång var. Nuförtiden följer jag mest bandyn. Gillar verkligen den genuina atmosfären på Zinken.

Utöver dessa har du ett dokumenterat intresse för golf. Vilken är favoritbanan?

Min roligaste runda har jag spelat på Falsterbo nere i Skåne. Den är med där uppe och nosar. Min absoluta favorit är nog min hemmabana ändå, Svartinge. Det är min oas som jag söker mig till när jag behöver samla tankar och hitta lugnet.

Tar du hellre tre poäng för Bajen eller nytt personbästa över 18 hål?

Tre poäng alla dagar i veckan.

 

FAKTARUTA

Favoritspelare genom åren?

Kennedy och Sulan.

Favoritramsa?

Någon obskyr bussramsa. Vilken som helst egentligen. Men låt säga "Hoppa höjd, hoppa höjd" (den som vet, den vet).

Bästa bortamatchen?

Malmö borta med tillhörande weekend i Köpenhamn är alltid trevligt.

Bästa Bajenminne?

Jag är tillräckligt gammal för att minnas både SM-guldet och cupguldet, så det vore konstigt att inte nämna något av dem egentligen. Men jag väljer nog ändå att lyfta cupfinalen mot Helsingborg 2010 - Sarajevomatchen. Då var Söderstadion precis så elektrisk som bara den kunde vara. Ett minne för livet.

Längst upp på din shit list?

Här citerar jag Slas: "Dom blårandiga! Dra åt helvete!"

Tillbaka