Lär känna styrelsen: Ordförande Kalle Strandberg

Publicerad: 1 juni 2022

Vi vill ge er medlemmar chansen att lära känna vår styrelse. Först ut är ingen mindre än Kalle Strandberg, föreningen ordförande.

Vem är Kalle och hur blev Kalle Bajare?
Vet inte riktigt, men tror att det var farmor Gunvor som lotsade mig rätt i livet främst. Även mina farbröder Lars och Anders.

Vad betyder Bajen för dig?
För mig är Bajen central absolut, det har gett mig massvis med vänner, minnen, skratt och sorg. Allt sånt en människa behöver.

Sysselsättning utanför Bajen?
Om jag inte jobbar med Bajengrejer så lagar jag mat. Mest förrätter, desserter och bakverk men kör alla spisar!

Berätta om din tid hittills i BF och hur länge du suttit i styrelsen.
Vi har fått en bra start, en hel del tidigare ledamöter är kvar så vi kunde rulla på med de grejer som redan var startade. Men främst känner jag att vi satt en ny organisation. Som kommer att ta oss framåt. Större ansvar på ansvarsområden men också större rörelsefrihet. Jag har valt att ha två vice ordföringar, just för att ta bort mig som person i det operativa, och stärka de personerna som jag känner är väldigt viktiga att ha med i den dagliga driften.

Jag minns faktiskt inte när jag tog mitt första styrelseuppdrag i BF, kanske 2016?

Hur kommer du jobba i din roll som ordförande?
Väldigt utåtagerande i styrelserummet, har någon tagit ett ansvar så förväntar jag mig att det fungerar, om det inte gör det så vill jag höra det.
Samtidigt pragmatiskt gentemot medlemmarna, jag behöver veta vad de vill för att veta vad vi ska göra. Men alltid laget före jaget, jag ska jobba minst lika hårt som alla andra!

Vad har vi som supporterförening för utmaningar framför oss?
Att folk inte engagerar sig i samma utsträckning nuförtiden. Usel närvaro på våra årsmöten är ett bevis på det. Det tror jag är vår i särklass största utmaning, betydande större än ex villkorstrappan.

__________

 

fakruta:

Favoritspelare genom åren?

Janne Lindberg. Spelat alla divisioner hockey som någonsin funnits i Sverige. I Bajens namn. Ett unikum!

Favoritramsa?
Grön grön å vit e hatten på mitt huvud, grön grön å vit är dräkten som jag bär (alla som kan resten är äkta bajare™️)

Bästa bortamatchen?
Svår fråga. Finns så många…
Nyköping hockey, Degerfors fotboll, Lugi handboll, Uppsala bowling, Mora skidor. Kanske Örebro orientering var mer bisarr än bra, men ska ändå vara med.

Bästa Bajenminne?
När jag smittade Kennedy med en förkylning i disken på Kvarnen dagen före hemmapremiär så han behövde avstå spel. Vi kryssade. Värt.

Längst upp på din shit list?
Oj… vill ju typ svara ”människor” men för att vara nyanserad så säger jag nog banan i kollektivtrafik.

Tillbaka