Kassör i motljus.

Lär känna styrelsen: Niklas Lundström

Publicerad: 29 september 2022

Vem är Niklas och hur blev Niklas Bajare?

Niklas är en 27-åring som föddes i Tyskland av finska föräldrar och som vuxit upp och bott hela livet på ”fel” sida stan. Att jag blev bajare har jag farsan att tacka för. Som uppväxt i Västerort och dessutom med mestadels aik i släkten i övrigt hade det nog funnits en överhängande risk att jag hamnat hos den mörka sidan annars.

Vad betyder Bajen för dig?

Går Bajen bra så mår jag bra, går Bajen dåligt så mår jag dåligt. Lite så.

Sysselsättning utanför Bajen?

Jobbar med kundsupport på ett brandskyddsföretag, men är utbildad ekonom i grunden.

Berätta om din tid hittills i BF och hur länge du suttit i styrelsen.

Ja du, var ska jag börja? Jag valdes in till 2019 så det här är mitt fjärde år i styrelsen. Känns som att det varit full rulle i princip hela tiden sedan dess med villkorstrappor, poliser och pandemier. Men jäklar vad roligt jag haft det! Så många skumma idéer som mynnat ut i styrelseprojekt, tryck på en tisha eller bara inlägg på sociala medier. Jag vet redan nu att jag kommer känna en otrolig tomhet dagen jag blir bortkuppad eller väljer att kliva av själv, vad som nu hinner ske först.

Vad innebär din roll som kassör?

Rollen i sig skulle jag säga innebär att jag är huvudansvarig för att föreningens pengar förvaltas på ett bra och ansvarsfullt sätt. Vad det betyder i rent konkreta arbetsuppgifter så är det att betala fakturor och sköta bokföringen. Spännande grejer som du hör!

Lek med tanken att du får ensamt mandat av Hammarby IF FF:s årsmöte att förvalta de 35 miljoner i eget kapital fotbollen har samlat på sig. Vad lägger du pengarna på?

Hur mycket kostar det att köpa ut AEG?

Du är en självutnämnd expert på fakta - ge oss lite värdelöst vetande om Bajen!

Haha, vad ödmjuk du får mig att framstå som nu. Men absolut, ifall du vill veta att det var Mål-Micke som gjorde båda målen när vi spöade heif med 2-0 på Söderstadion 2003 så är det bara att fråga!

Vad är det viktigaste som krävs för att BF ska gå runt ekonomiskt?

Medlemmarna! Vår ekonomi är helt beroende av hur många som väljer att bli medlem i Bajen Fans. Så om någon tycker att det tjatas om att teckna medlemskap är det bara för att vi vill ha råd att arrangera ännu billigare bortaresor och styra ännu större fester för våra medlemmar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAKTARUTA

Favoritspelare genom åren?

Pa Amat Dibba och Kennedy. Och Emilia Larsson!

Favoritramsa?

Liljekonvaljer! Annars är jag riktigt svag för bussramsor, framför allt dom som inte sprider sig mycket längre än från baksätena fram till typ busstoan.

Bästa bortamatchen?

Bäst är den verkligen inte, men den största för mig hittills är nog Basel borta förra året. Bajen i Europa är en typiskt rolig grej.

Bästa Bajenminne?

Måste vara cupguldet ändå, trots att vi inte fick vara inne på arenan. Men kan inte minnas när jag grät så mycket senast, och det finns något särskilt vackert i att vi alla helt valde ignorera allt vad corona heter. Pandemin fick stå åt sidan för Hammarby den dagen!

Längst upp på din shit list?

Oj, den är lång! Arthur Cabral har haft tätkänning ett tag, så utöver tvillingklubbarna är det nog den jäveln fortfarande.

Tillbaka