Lär känna styrelsen: Ebba Radinger

Publicerad: 7 mars 2023

Vem är Ebba och hur blev Ebba Bajare?

26 år, uppvuxen i Hägersten med familjen och på Söderstadion, Zinken och i Jerka med den grönvita familjen. Det var farsan som visade mig Bajen från början och gav mig det finaste jag någonsin fått: chansen att älska något villkorslöst.

Vad betyder Bajen för dig?

Bajen är i princip hela mitt liv, då det tar upp exakt all min lediga tid, uppmärksamhet och energi. Så det betyder verkligen allt.

Sysselsättning utanför Bajen?

Jobbar som förskollärare i Alby, och pluggar lite extra kurser på sidan om.

Berätta om din tid hittills i BF och hur länge du suttit i styrelsen.

Blev invald 2019 (har fortfarande ingen aning om vem som nominerade mig) och har sen dess både varit evenemangsansvarig och sekreterare. Det har varit svinkul och inte likt något annat jobb eller uppdrag jag haft tidigare.

Vad är ditt huvudsakliga arbetsområde inom styrelsen?

I år så har jag rattat sociala medier tillsammans med mina kumpaner Erkki och Micke. Sedan brinner jag extremt mycket för handbollen, så där sköter jag kontakten och bollar idéer när det kommer till samarbeten vi gör med dom.

Du är ett stort fan av handboll. Vad är det som lockar så mycket med den sporten?

Jag är uppvuxen i olika handbollshallar och satt liksom i en träningstrunk vid sidlinjen och tuggade på en klistrig handboll som ettåring på träningen när pappa tränade Skogås herrlag. Har spelat själv i massa år och älskar att man är så nära matchen från läktaren, plus att handbollsspelare är så tuffa och tål stryk. Filmningar och att börja grina för ett tjuvnyp finns liksom inte.

Finns det någon annan vintersport du brinner för?

Jag tycker bandy är en väldigt vacker sport, men det blir inte många minuter ute i kylan tyvärr när man är lättfrusen av sig, samt ofta står och säljer mersch i tältet.

Var hittar man dig oftast på matcherna?

Långsidan på fotbollen, klacken på handbollen och i tältet eller på lilla träläktaren på bandyn.

FAKTARUTA

Favoritspelare genom åren?

Här förväntar sig nog de flesta en fotbollsspelare men för mig blir det Tobias Karlsson i handbollen. Grym spelare och en fantastisk människa som jag kan sitta och hylla i timmar för den som orkar lyssna.

Favoritramsa?

Jag är svag för ”när jag växte upp, fann jag ett grönvitt lag”, eftersom jag relaterar så mycket till det vi sjunger i den ramsan.

Bästa bortamatchen?

En som ligger nära i tid är Kristianstad i första cupfinalen. Vi åkte dit med inställningen att ”håller vi ner siffrorna idag så har vi en chans i returen hemma” och vi lyckas vinna med 1 mål, det var magiskt!

Bästa Bajenminne?

Helt klart cupguldet 2021. Det var samma dag som jag fyllde 25 och trots corona så fick jag uppleva matchen inne på arenan. Lätt bästa dagen i mitt liv.

Längst upp på din shit list?

Gniffen.

Tillbaka