Lär känna styrelsen: Colin Nairn

Publicerad: 22 oktober 2022

Vem är Colin och hur blev Colin Bajare?

Colin Nairn, 27 bast, från Norrort. Jag kan ibland framstå lite otrevlig och ointresserad för er som inte känner mig, men jag lovar att jag har ett gigantiskt hjärta och älskar att prata med nya människor, problemet ligger i min ickeexisterande koncentrationsförmåga. Hela släkten är bajare, både morsan och farsan är uppväxta i Söderort. Fanns inte så mycket att tjafsa om där.

Vad betyder Bajen för dig?

Glädje och kärlek. Farsan lärde mig från tidig ålder att vi bajare älskar Bajen mer än vi hatar andra. Kärleken först. Hata gniff.

Sysselsättning utanför Bajen?

Just nu har jag inte riktigt någonting ”utanför Bajen”, jobbar på plats i Colombia med välgörenhetsprojektet Bajen Fans Colombia. Det är lite av ett dygnet runt-arbete, och jag har inte jättemycket till vänner och familj här. När jag väl landar efter arbetsdagen blir det väl någon serie och ett glas rött. I Sverige är mitt umgänge väldigt Bajen-centrerat också.

Berätta om din tid hittills i BF och hur länge du suttit i styrelsen.

Från ung ålder värvade jag medlemmar till BF och kände mig jävligt ball, så det var väl kanske naturligt att jag skulle sitta i styrelsen en vacker dag också. Visste inte mycket om styrelsearbete innan men det är en roll som växt på mig. Min tid har varit kaotisk med villkorstrappor, pandemi och nu en ekonomi som kraschar (inte BF:s ekonomi utan världens, då). Men det är kul, jag gillar kalabalik och att ha något att klaga på så det är perfekt. Har suttit i 5 år nu, tror jag?

Du är ansvarig för Bajen Fans Colombia. Hur hamnade du i den rollen?

Ja, vad hände egentligen, det var inte planen... Jag ruttnade på nio till fem-livet och ville ut och volontärarbeta när jag av en slump intervjuade Sebastian Bojassen för en text till BF:s hemsida. Då förklarade han för mig att jag kanske borde åka ner till Colombia och volontära för BFC i byn La Marina. "Perfekt", tänkte jag, tre månaders volontärsarbete och dessutom med Bajen.

Naturligt nog tog jag en större roll än en vanlig volontärskis då jag samtidigt satt i BF:s styrelse, vilket medförde att jag inte kände att jag kunde lämna projektet när mina tre månader i Colombia började gå mot sitt slut. Mycket fanns att göra, mycket fanns att förbättra och mycket fanns att hjälpa till med. Tre månader blev till sex, och nu är jag tillbaka i Colombia efter en sommar på hemmaplan och har en projektledarroll inom BFC.

Vad är det bästa med Bajen Fans Colombia?

Kärleken. Man kan säga mycket om Colombia, men någon brist på kärlek är det sannerligen inte. Byn La Marina, och alla dess familjer och inte minst barn är så himla tacksamma över oss. "Oss" som i Bajen, "oss" som i alla ni givare, och "oss" som i Sverige. Att kunna se förvandlingen av människors nutid och framtid är svårt att sätta ord på. Ett stort tack till er alla där hemma.

Hur kan man hjälpa BFC på bästa sätt?

Det beror lite på vilken livssituation du själv är i, har man inte råd behöver man såklart inte skänka pengar. Men har du en tia över i slutet av månaden tar vi med glädje emot den slanten. Pengar är trots allt det bästa sättet just nu. Annars behöver vi också material såsom exempelvis begagnade fotbollsskor. Kärlek kan också vara viktigt. Skicka mig gärna en videohälsning till kidsen så visar jag den för alla, så de vet att ni ser dem, hör dem och tänker på dem.

Saknar du inte Stockholm lite?

Gud jo. Världens vackraste Stockholm. Saknar ofta mina vänner och min familj. Om jag får gråta ut lite så gör det självklart ont ibland. Kvällstid är det ofta lite tyst och tomt, alla i Sverige sover och att umgås med de vänner jag har här kommer nog aldrig att bli samma sak som att umgås med mina älskade vänner i Sverige. Gemenskapen och kärleken i Bajen saknar man också mycket, såklart.

Efter att ha gråtit ut lite vill jag dock förtydliga att jag älskar att vara här i Colombia också, med hela mitt hjärta. Jag saknar ändå Colombia och La Marina när jag befinner mig i Stockholm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FAKTARUTA

Favoritspelare genom åren?

Det är säkert fel svar men Hermansson eller Rômulo. Ingen av dem för deras kvaliteter på plan.

Favoritramsa?

När jag var liten höll min farsa på Hammarby. Den kör vi ju inte längre efter flytten från Söderstadion, men den tar lite sentimentalt på mig.

Bästa bortamatchen?

Sundsvall 2022.

Bästa Bajenminne?

Uppflytten till Allsvenskan och en Bajengala för några år sedan.

Längst upp på din shit list?

Belgien. Vet inte varför men vad fan gör Belgien för nytta egentligen?

Tillbaka