KOMMUNIKÉ: SLUTA DUMSNÅLA - ÖPPNA NORRA ÖVRE!

Publicerad: 29 januari 2020

Sedan säsongsslutet 2019 har vi upprepade gånger försökt föra samtal med Hammarby Fotboll för att försäkra oss om att Norra Övre är öppet till Svenska Cupen 2020. Tidigare år har vi accepterat att ta plats på nedre, då övre ännu inte varit tillräckligt etablerat som klacksektion. Vid det här laget torde det däremot vara uppenbart för alla inblandade att vi äntligen börjar få till den grönvita klackvägg som Hammarby förtjänar.

Tyvärr kan vi nu i och med det annalkande biljettsläppet konstatera att våra försök till kommunikation varit fruktlösa: Norra Övre - halva kortsidans klackutrymme alltså - är stängt. Vissa i Hammarby Fotboll har stuckit huvudet i sanden, vissa vidarebefordrat våra frågor och uppmaningar till andra i organisationen (som i sin tur skickat oss vidare), men tydliga svar har uteblivit. Det närmaste vi har kommit är att Norra Övre är för dyrt att hålla öppet och att man inte förväntar sig publik i cupen, baserat på tidigare års siffror och erfarenheter.

“Norra Europas största publiklag”?

Ja, vad hände med det unika samarbetet mellan klubben och supportrarna, som resulterat i helt unika publiksiffror som förbluffat våra avundsjuka konkurrenter? Vad hände med “samarbetet” som gjort att anställda på Hammarby Fotboll fått sola sig i glansen av hammarbyismens framgångar när kollegor från när och fjärran storögt vill veta hemligheten?

“Satsa på cupen”?

Vi kan bara hoppas att den sportsliga organisationen inte har samma slappa inställning till Svenska Cupen som Hammarby Fotboll i övrigt verkar lida av. Tydligen finns det gott om utrymme att fylla på cupmatcherna, men marknads- och biljettavdelningen verkar tycka att det räcker med den allsvenska publiken, det självspelande pianot, istället för att vrida upp allmänintresset för chansen på en titel som vi fortfarande saknar.

Villkorstrappan

Vi hade gärna ägnat vår tid och energi på att tillsammans med klubben jobba mot vansinnet som är villkorstrappan. Men istället för att mota bort detta envisa hot mot svensk fotboll måste vi tydligen stångas med våra egna.

Avvakta med biljettköp!

Vi uppmanar härmed alla att avvakta med biljettköp tills dess att övre öppnats, för att en hel klack ska kunna sjunga fram laget till nya framgångar.

Klacken är motorn i allas vår klubbs framgångar och det som fått klubben att överleva till de här drömdagarna. Då är det inte läge att dumsnåla. ÖPPNA NORRA ÖVRE!

 

Ultra Boys Stockholm

E1 Ultras

Bajen Fans

Tillbaka