Intervju med vår nya ordförande, Jonas Karlsson Öhlin

Publicerad: 10 februari 2019

Hej, Jonas! Hur känns det med ordförandeskapet såhär några dagar efter årsmötet?

- Hej! Det känns mycket bra. Jag har med mig väldigt bra och kompatibelt folk i styrelsen, så det känns som att 2019 blir ett bra år för Bajen Fans. På ett mer privat plan så känns det fortfarande pirrigt och nervöst, lite som en ny förälskelse. Jag är oerhört taggad på detta år.

Vem är du? Berätta lite om dig själv.

Jag är en 23-årig, Bajen-tokig, extrovert och orimligt glad kille för att beskriva mig kort.
De som känner mig skulle nog säga att jag ibland är nästan lite för energifylld. Jag håller inte igång i 90 minuter, jag håller igång hela dagen, jag inte rädd för att visa mitt engagemang.
Är uppvuxen i norrort längs med E18, och bor i Täby just nu. Skrev dock på lägenhetskontrakt i torsdags för en lägenhet vid Gullmarsplan, så det har varit en hektisk men oerhört rolig vecka för mig.

 Vad kommer du och styrelsen att tillföra Bajen Fans under verksamhetsåret 2019?

- I min roll som ordförande kommer jag till stor del agera som ett ansikte utåt för Bajen Fans.
Vi ska synas mer och tydligt, bredda på publiciteten. Min extroverta personlighet hoppas och tror jag kan hjälpa i detta. Mitt ledarskap är uppbyggt på engagemang, rättvisa och energi.
Vår nya styrelse brinner alla väldigt starkt för Hammarby och Bajen Fans, så jag har inga tvivel på att alla gör och står för det som de tror är bäst för Bajen Fans.
Vi kommer arbeta för att utveckla till ett Bajen Fans som förhoppningsvis är större inför nästa årsmöte.

Till alla Bajare på läktarna som inte är medlemmar i Bajen Fans, varför ska de gå med?

- Bajen Fans är en förening är grundat i resor till bortamatcher, men idag mycket mer än så. Där vi med fler medlemmar har möjlighet att subventionera fler av dessa resor till ett bra pris för våra medlemmar. Vi ser till att supportrar har möjlighet att åka till matcherna så att laget får stöd, även på bortaplan.
Utöver detta så för vi våra medlemmars talan gentemot förbund och Hammarbys olika sektioner. Där vår röst väger tyngre ju fler medlemmar vi har bakom oss och gör att vi kan arbeta för att beslut som tas inte påverkar supportrar på ett dåligt sätt.
Vi har även flera olika initiativ där vi arbetar för att främja en återväxt på läktaren, så som Grow Söderort.

Vad gör du utanför supporterlivet?

- När jag inte står och gormar på en läktare eller dricker bira i Zinkentältet så studerar jag andra terminen Marknadskommunikation (reklam & PR) på Stockholms Universitet. Något som förhoppningsvis kommer hjälpa mig i mitt mål att öka Bajen Fans publicitet. Utöver plugg så kan man ofta träffa på mig ute på Söders pubar med mina vänner vid min sida, med undantag när jag ligger hemma i soffan och försöker spara mitt återstående studiestöd alternativt jobbar extra med diverse uppdrag.

 

Fem snabba:

Hemmamatch eller bortamatch?

Ur fotbollssynpunkt så föredrar jag bortamatch.

Capricciosa eller Carbonara?

Carbonara alla dagar i veckan.

Vinna mot aik eller dif?

Same shit different name, men måste jag välja så blir det nog att pissa på aik.

Vin eller kir?

Rödpang till maten, kir till matchen.

Folkungagatan eller Götgatan?

Folkungagatan.

Tillbaka