HÄLSNINGAR FRÅN COLOMBIA V. 7 2021

Publicerad: 16 februari 2021

Här kan du läsa Sebastians blogginlägg från ett varmt Colombia och La Marina:

Året har rivstartat och vi har stora förhoppningar att ta större kliv än 2020 som var ett prövande år. Januari månad har varit en organisatorisk månad där vi har strukturerat upp hur året kommer att se ut (förhoppningsvis). Corona är långt ifrån över men vi har lärt oss leva med den och anpassat oss efter de regler och riktlinjer som har satts av regeringen. Tack vare det ekonomiska stöd som vi har från er kan vi uppfylla alla de säkerhetskrav som ställs mot idrottsklubbar. 

Hur ser vårt 2021 ut? 

Vi kommer att fortsätta att satsa på flickorna och damfotbollen. Matchokulturen som råder försöker att undergräva flickornas möjligheter att spela fotboll. Men det går inte att stoppa oss. Bajen Fans Colombia har tagit sin position inom idrotten för flickor och vi kommer inte att backa. Tvärtom vi ska avancera, vinna mer mark och vara en förebild för alla de flickor som drömmer om att bli fotbollsspelare.

Matcher, turneringar och provspel för proffsklubbar har genomförts redan under januari och februari och kommer att fortsätta under året. Vi har förhoppningar att kunna få iväg ett antal spelare till proffsklubbar. Efter 4 års verksamhet är det dags att producera!

Vi fortsätter att erbjuda utbildning till de barn och ungdomar som vill studera och uppfyller de krav som vi sätter.

Vi kommer att fortsätta ha olika seminarier med personer som lär ut olika färdigheter. Detta erbjuds till både barn och föräldrar.

Det här är ett litet axplock av vad året kommer att innehålla. Det händer konstant saker som man måste ta ställning till och se om det går att möjliggöra eller ej.

Hur får vi verksamheten att fungera detta år?

2020 var en prövning som vi klarade av. Vi lyckades att omorganisera oss och hjälpa våra spelare och deras familjer på bästa sätt.  Jag hade en känsla väldigt tidigt att detta som vi alla går igenom inte skulle försvinna snabbt och att hela världen skulle komma att lida ekonomiskt, fysiskt och psykiskt. Vi omgrupperade oss och både tänkte och agerade väldigt mycket utanför ”boxen”. Vi har lyckades att  balansera den budget vi hade för 2020 att även räcka för 2021. Alltså en 500-hundring som har donerat för 2020 räcker även för 2021. Vi vet att situationen är tuff för alla. Bajen Fans Colombia har så det räcker för ett till verksamhetsår!

Vi är oerhört tacksamma för det stöd som vi har från alla i Hammarby familjen som har sett till att dessa barn och ungdomar får chansen att nå sina drömmar. 

Vi fortsätter att kriga på och kämpa för våra drömmar.

Bajen fans Colombia tackar för allt stöd.

Forza Bajen och Bajen Fans Colombia

Styrelsen vill passa på att dels tacka Sebastian och alla andra i och kring lagen för deras fantastiska arbete, och dels alla här hemma som genom era bidrag av både prylar och pengar bidrar till att kunna genomföra detta projekt.

Tillbaka