HÄLSNINGAR FRÅN COLOMBIA V. 42

Publicerad: 13 oktober 2020

Sebastian Bojassén uppdaterar oss om BFC och läget i Colombia:

Hoppas att ni alla har det bra hemma i Sverige och njuter av hösten.

Här borta är vi ÄNTLIGEN igång igen. Efter månader av väntan, längtan och förhoppningar att spela fotboll är vi nu tillbaka på fotbollsplanen. Det har varit extremt frustrerande att inte kunna få göra det man älskar och nu har vi äntligen beträtt vårt tempel och njuter av varje löpsteg och bollkontakt. 

Detta betyder inte att det är över eller att vi samlar alla barn på en och samma gång på fotbollsplanen. Enligt lag får vi samla ett visst antal barn beroende på fotbollsplanens storlek. De är uppdelade i grupper och måste hålla två meters avstånd på planen och alla barn som deltar har lämnat ett skriftligt godkännande från deras förälder eller förmyndare. 

Innan vi startar träningen måste de passera ett antal bio-säkerhetsstationer, tvätta händerna (vi har byggt ett handfat), sprita händerna och byta skor. Temperatur tas sedan för att vidare gå till sin egna markerade kvadrat 2x2 meter.


Vi har nytt idrottsmaterial på ingång för att kunna ha en fräsch start.

La Marina har klassats som Covid-19 fri zon men vi väljer att följa de regler som har satts av de colombianska myndigheterna. 

Även fast vi åter är på planen kommer vi att fortsätta med vår virtuella pep-talks på lördagar. Dessa pep-talks/inspirationssamtal/lektioner har varit en succé. Denna helg har vi till exempel en lektion i hemmaodling och det har delats ut hemmaodlingskitt så att hela familjen kan delta. Lika bra att fortsätta med det som har funkat och ger oss fler livsverktyg. 

Som Diego sa till flickorna ”från och med september är detta ett nytt projekt, Gud har givit oss chansen att kunna spela fotboll igen och skyddat våra nära och kära. Låt oss göra det bästa för oss själva och vår omgivning och ta inget för givet”.

Som jag nämnde i tidigare inlägg har det inte varit enkelt men vi har stärkt oss som organisation. Vi har nu ett stort antal barn registrerade och organiserade. Vi har ställt större krav på föräldrarna att involvera sig mer i barnens fritidsaktiviteter. Vi har lyckats bevisa för hela samhället att Bajen Fans Colombia är mer än bara fotboll. Vi har varit där i vått och torrt och hjälpt till när andra har valt att titta bort (myndigheterna). 

 

Den gemenskap som vi alltid har velat bygga har stärkts efter denna pandemi. Det har blåst hårt och kraftigt men vi har stått pall. Det folk i Colombia kanske inte förstår är att vi är Bajen, vi är inte som de andra och vi lämnar aldrig någon i sticket. Tillsammans tar vi oss igenom de svåra stunder som kan sänka en som vandrar ensam. 

Nu när allt detta nästan är över hoppas jag att vi får besök av bajare som vill besöka denna sidan av jorden och vårt allas projekt. Vi tar emot er med öppna armar.

 

Forza Bajen och Bajen Fans Colombia.Tillbaka