Hälsningar från Colombia v. 23

Publicerad: 2 juni 2020

Hej allihopa,

Hoppas ni mår bra och njuter av den svenska sommarvärmen (ser på instagram att solen är framme). Här borta fortsätter karantänen, men vi har lyckats hitta lagliga vägar för att nå fram till alla våra barn och ungdomar. Jeisson och Diego har tagit sig till barnens hem för att hålla i träningspass (vi håller den sociala distansen). Vissa barn bor väldigt långt bort och regnsäsongen har precis börjat. Men det har inte stoppat dem för att ta sig till våra barn. Under dessa omständigheter har vi ändå lyckats att anpassat oss och sett till att projektet rullar vidare. Barnen får uppgifter att klara av och skickar sedan in videobeviset till oss. Vi har en youtubekanal där vi publicerar träningsvideos och på Bajen Fans Colombias instagram (@bajenfanscolombia) försöker vi att uppdatera med våra videos och om vad vi gör.

När det kommer till det administrativa har vi verkligen lyckats organisera oss bättre än någonsin. Karantänen har sett till att vi har kunnat koncentrera oss på att bygga upp en starkare struktur rent administrativt.

Vi genomför veckomöten för att gå igenom de mål som ska sättas och vilka som har genomförts från tidigare vecka. Rapporter lämnas in och laddas upp i en Google drive. I denna strukturering har vi uppdaterat all information om barnen och deras livssituation. Vi har identifierat ett antal barn som behöver extra hjälp när det kommer till den mentala hälsan. Vår psykolog har tagit sig an dessa barn och hjälper dem så gott det går.

När vi kommer igång igen kommer vi att försäkra alla barn då vi har fått en kanondeal med ett försäkringsbolag. Det är en tilläggsförsäkring vilket skapar en större trygghet för dem och oss. Då vi alltid har varit på fotbollsplanen har det administrativa inte varit så roligt att sköta (men det har gjorts). Men nu är vi lika starka i det administrativa som på fotbollsplanen! Jeisson och Diego har haft det tufft att anpassa sig till den virtuella världen men nu har de börjat få snurr på det.

De utgifter som vi har är tränar lönerna till Jeisson, Diego och psykologen som vi har tillsvidare anställd under karantänen. Utöver lönekostnaderna har vi spenderat i lite fotokopieringspapper. När vi delade ut matkassarna till alla barn och behövande familjer togs det inte från årets budget utan från en separat donation.

Mycket roligt har hänt den senaste veckan. SVT-inslaget var helt fantastiskt, att Sverige fick en inblick i det arbete vi har bedrivit i några år och att det har burit frukt. Vi bryter normer och stigmatiseringar gentemot kvinnan och att flickor också kan spela fotboll. Vi befinner oss på en plats där många skulle rygga tillbaka för att hjälpa till. Men inte vi! Responsen har varit fantastisk. För att toppa SVT inslaget fick vi synas i musikvideon till den fantastiska låten "Vi ses snart igen"!

Förhoppningsvis släpper denna karantän inom kort och att vi kan återuppta vår efterlängtade fotboll precis som hemma i Sverige.

Jag vill tacka er alla för att detta fantastiska idrottsprojekt finns. Önskar er allt det bästa.

Forza Bajen och Bajen Fans Colombia!!

/Sebastian

Tillbaka