FRÅGOR OCH SVAR - EUROPASPELET

Publicerad: 20 juni 2023

Ni är många som hört av er till oss med frågor om Europaspelet. Just nu, innan vi vet vilka våra motståndare är, är det svårt att svara på alla frågor, men vi återkommer så fort vi vet mer. Detta är vad vi kan säga i dagsläget:

När lottas det?

Andra kvalomgången (där Hammarby går in) lottas imorgon (onsdag 21/6) klockan 13:00.

När spelar vi?

I dagsläget 27:e juli och 3:e augusti. Under lottningen bestäms det om vi ska börja hemma eller borta. 

Vilka kan vi få möta?

Just nu finns det 44 olika alternativ, men UEFA kommer gå ut med lottningsgrupper imorgon (onsdag 21/6) 09:00. Dessa lottningsgrupper kommer ha cirka fem seedade och lika många oseedade lag. Hammarby är oseedat. 

UPPDATERING:

Lagen vi kan möta är:

Rosenborg (Norge)

Twente (Holland)

Club Brügge (Belgien)

Hibernian (Skottland)

Vinnaren mellan Dundalk (Irland) och Magpies (Gibraltar)

Något annat att tänka på vad gäller lottningen?

Några av våra potentiella motståndare är lag som kommer spela i den första kvalomgången. Lottas vi mot ett sådant lag kommer vi inte att veta vårt motstånd med säkerhet förrän 20:e juli.

Hur många biljetter får vi på bortaplan?

Vi är berättigade till 5% av arenans kapacitet. Det kan dock bli mer än så, beroende på vad Hammarby Fotboll och motståndarlaget lyckas enas om.

Kommer Bajen Fans att styra resa?

Vi undersöker möjligheterna men kan inte garantera något i dagsläget. Bilden kommer att klarna mer när vi vet exakt vilka vi möter.

Okej, så det är fritt fram att boka flyg sekunden efter att lottningen är klar, alltså?

Vi vill understryka att man inte bör boka någon resa förrän matchtiderna är spikade av UEFA (vilket kommer ske senast torsdag 18:00). Det finns en rad parametrar som UEFA och klubbarna behöver gå igenom och ta ställning till innan den lottade spelordningen kan fastslås. Det rör sig om allt från arenornas tillgänglighet till säkerhetsaspekter. Då kan det komma att ändras om vi börjar hemma/borta gentemot lottningen. 

Var köper jag biljett?

När motståndet och matchtiden blivit fastställda kommer biljettinformation och annan info, till både hemma- och bortamatcherna, publiceras på hammarbyfotboll.se. Tillbaka