För staden och vården

Publicerad: 26 mars 2020

I tider av kris har vi människor en oerhörd förmåga att sluta upp och hjälpa varandra. Som supportrar får vi se det jämt och ständigt i form av god laganda och samarbete på plan.

Supporterskapet beskrivs ibland som en tillflykt från den grå vardagen. Efter de senaste veckornas samhälleliga omställning har även vi behövt erkänna oss berörda och påverkade. Men den supporterkraft som vanligtvis yttrar sig i rejält driv och pepp ligger latent och det är inget som förtjänar att gå till spillo.

Vi vet att vården runtom i landet är oerhört ansträngd. Personalen gör hjältedåd med begränsade resurser men materialbristen är rent ut sagt på väg att bli ett folkhälsoproblem. I kontakt med berörda vårdinstanser och myndigheter är det tydligt att hjälp från civilsamhället gärna tas emot. 

Vi vill därför starta ett upprop och insamling för den redan hårt ansträngda vården.

Material som är av intresse är:

Munskydd (N95, FFP2, FFP3)
Förkläde
Vätskeavvisande engångsskyddsrock
Visir/OH-film
Skyddsglasögon
Handsprit
Ytdesinfektion
Undersökningshandskar
NPh-test/testkit

OBS! Obruten förpackning vid förbrukningsvara.
Allt insamlat material kommer att överlämnas enligt rådande rutiner på berörda sjukhus. 

Sitter du på något som kan skänkas ber vi dig att svänga förbi vårt bord på Medborgarplatsen, ni finner oss där under lördag och söndag mellan kl. 10:00-18:00. 

Vi uppmanar alla som planerar att komma förbi vårt bord att följa de rekommendationer som kommunicerats ut från myndighetshåll. Har ni minsta symptom ber vi er att stanna hemma. Vi kollar också på en lösning för att kunna hämta hemma hos folk som inte kan, eller vill, ta sig ut. Vi återkommer med mer information så snart vi hittat en bra lösning.

Tillbaka