En vädjan till medlemmarna i IK Frej

Publicerad: 3 februari 2021

Ikväll har IK Frej årsmöte där det ska beslutas om ifall deras lag i Division 1 Norra ska byta namn till Hammarby Talang.

Bajen Fans har under vintern haft en dialog med Hammarby Fotboll angående denna fråga, där vi gång på gång påtalat problematiken vi ser i det ”samarbete” som fotbollen har med IK Frej. Vi är fullt medvetna om att frågan och situationen är väldigt komplicerad, men vår tydliga ståndpunkt har alltid varit att vi inte under några omständigheter vill se att IK Frej byter namn till någonting som kan relateras till Hammarby IF. Denna åsikt verkar dock inte ha fått något vidare gehör.

Därför känner vi oss tyvärr oerhört maktlösa inför den omröstning som ska äga rum ikväll, och ännu värre är den rädsla vi känner för riktningen som detta "samarbete" eventuellt kommer ta framöver. Vi vädjar därför till IK Frejs styrelse och medlemmar att rösta emot det förslag om namnbyte som kommer tas upp på kvällens årsmöte. Det är ni som är IK Frej, det är vi som är Hammarby!

Avslutningsvis vill vi däremot förtydliga att oavsett resultat på årsmötet kommer Bajen Fans att fortsätta driva denna fråga gentemot Hammarby Fotboll. Vad som är rätt och vad som är fel ska vara tydligt för alla inblandade, och vi hoppas att rätt beslut börjar tas redan ikväll.

Tillbaka