En första klassens katastrof!

Publicerad: 21 december 2021

En första klassens katastrof!

Det var vad Söderhallarna kallade Bajen Fans bygge av Julbocken på Medborgarplatsen 1992. Tanken var att göra reklam för det nybyggda Söderhallarna. Men Medborgarplatsen såg mer ut som ett slagfält än ett torg, tyckte de.

Samarbetet med Bajen Fans blev kanske inte vad de tänkt sig. Välkommen till Södermalm, tyckte vi.

Vi fick gratis lunch för arbetet. Starköl kändes som en självklar del av lunchen. Så även glögg. Ryktet om bockbygget spreds och en del "extrapersonal" anslöt, ofta runt lunch. Några tog även med sig egen förstärkning. Inte jättelyckat kanske, speciellt inte efter lunch.

Söderhallarna gillade inte de extra utläggen för lunch-ölen. De snålade faktiskt in på det mesta, bl a vakthållning. Söderhallarnas vaktfirma jobbade från 8 och till 23 december. Julbocken brann två gånger, 7 december och precis efter julafton. Eller vaktfirma, det var väl några pensionärer som kallades in mer eller mindre gratis. Det gjorde att bockbyggarna kunde "låna" skyliften nattetid. En åkte upp till Repslagargatan och klampade in på en fest på 3:e våningen.

Katastrof eller inte. Vi fick ihop en julbock. Visst, den var lite sned och skev, med en stor mage. Lite som folket söder om Slussen. Bocken var en av oss, helt enkelt. 

Söderhallarna fick publicitet. Vi fick bira och glögg. Win win!

-----------------------------------

Tack till @Repslagargatan på instagram för text och bilder!

Tillbaka