Det ryktas om en liten marsch...

Publicerad: 28 mars 2023

Det ryktas om en söndagspromenad genom hjärtat av Bajenland, längs Götgatan, över Skanstullsbron, och till vår hemmaplan. Innan avmarsch är det dock dags att samlas på Medis för att återse alla nära och kära, släcka törsten på uteserveringarna, andas in doften av pyroteknik, och måla våra gator grönvita.

Bajen Fans samt andra supportergrupper kommer innan avmarsch att befinna sig i Björn Trädgård med alla möjliga sorters merch för att högtidlighålla den allsvenska hemmapremiären. Kom förbi vårt bord, surra med oss, och fyll på förrådet med stickers, kläder eller andra attiraljer.

Enligt envisa rykten i Bajenland är samlingen för avmarsch klockan 13:00. Vi går sedan gemensamt 13:15.

I vanlig ordning uppmanar Bajen Fans den som är mer intresserad av en högintensiv marsch att befinna sig långt fram, där det kommer vara fullt ös, medan ni som vill ha en lite mer avkopplad promenad håller er längre bak i ledet. Ha era matchbiljetter redo och kom i tid, för det kommer med all säkerhet att bli långa köer vid arenan. Glömt halsduken? Passa på att köpa en i Björnsan!

Slutligen – på söndag promenerar vi på våra gator, på Södermalm och runt Gullmarsplan. Lika självklart som att dessa gator är grönvita, lika självklart är det att behandla området och folket runtomkring med respekt. Undvik att urinera i portar och på fasader - det kommer att finnas bajamajor och pissoarer på Medis. Kasta ej bangers i folksamlingar. Ta hand om varandra. Röj med värdighet och var uppmärksam på att farbror blå kommer bevaka matchen även från ovan.

Disclaimer: Bajen Fans ansvarar ej för arrangemanget av denna marsch, då det är en grundmurad tradition för oss söder om Slussen att promenera från Medis till vår arena i samband med årets första match i seriespel. Marschen kommer gå av stapeln oavsett vår inblandning, men vi arbetar däremot med att samordna och sprida de rykten angående tider och plats som hörs i supporterkretsar, samt att underlätta för berörda aktörer.

Tillbaka