Medlemsinformation

Uppdaterad 2017-04-11

Snart två månader har gått sedan sittande styrelse valdes in av årsmötet, och vi känner att det är hög tid att uppdatera er lite på vad vi gjort sedan dess.

STYRELSEN:

Styrelsen har sedan den 19 februari då vi tillträdde haft 3 styrelsemöten. Utöver dessa, har vi daglig kontakt för diskussion och beslut i vårt styrelseforum. Vi som sitter i styrelsen är följande:

Sandra Gaye, ordförande (omval, 1 år)
Rainer Holmström, kassör (omval, 2 år)
Åsa Svensson, sekreterare (omval, 1 år)

Ledamöter:

Pontus Håkansson (omval, 1 år)
Valter Jarborg Brenner (omval, 2 år)
Anna Enhagen (omval, 1 år)
Kalle Strandberg (omval, 2 år)
Lucas Andersson (nyval, 2 år)
Malin Karlstrand (nyval, 2 år)
Jeanette Rylander (nyval, 2 år)

Inadjungerad med ansvar för Grow Söderort: Christoffer Abrahamsson.

Suppleanter:
Patrik Sahlin
Maria Lemberg
Anders Johannesson

Vill du läsa mer om dem som företräder Bajen Fans? Klicka HÄR.

MEDLEMMAR:
I skrivande stund har Bajen Fans 5 153 medlemmar.
Dessa medlemmar bidrar till att göra Bajen Fans till en röst att räkna med, och erhåller även medlemsförmåner, exempelvis rabatterade resor med BF. Mer om våra förmåner kan du läsa här.

Vi är måna om våra medlemmars tankar och funderingar. Tveka inte att höra av er med ris, ros eller idéer på hur vi kan förbättras. Maila kontakt@bajenfans.se, alternativt direkt till den ledamoten vars ansvarsområde ditt mail rör.

Styrelsen har beslutat att i år arbeta mer aktivt med att rekrytera fler medlemmar, detta genom bl a fysisk medlemsvärvning, vilken vissa av er kanske märkte av på Medborgarplatsen före marschen.  Är du intresserad av att hjälpa till att värva medlemmar till BF? Dra ett mail till jeanette@bajenfans.se!

Vi får många mail gällande adressändring, byte av mailadress och liknande. På Mina sidor kan du själv enkelt redigera dina uppgifter!

GROW SÖDERORT: 
Arbetet med Grow Söderort 2017 startades redan före årsmötet, och har självfallet fortsatt efter det. Vi gjorde den 23 februari ett uttalande då en insamling, där en privatpersons nummer angavs som mottagare, började spridas.

Den 15 mars avslutade Bajen Fans insamlingen till Grow Söderort, och vi hade då fått ihop makalösa 47 184,26 kronor vilket innebar att vi kunde dela ut hela 33 säsongskort!

Den 4 april höll Bajen Fans i samarbete med Hammarby Fotboll en supporterträff, där vi diskuterade konstruktivt supporterskap samt delade ut de säsongskorten som ni samlat ihop till.

Grow Söderort tar också nya steg! Samma dag som vi haft utdelningen av säsongskorten till herrfotbollen, meddelade vi att vi ockå innehar kvalkort, som alltså går till Hammarby Handbolls hemmamatcher i kvalet, som ska delas ut till ungdomar som inte har råd att köpa själva. Har du tips och idéer på hur Grow Söderort kan utvecklas ännu mer? Maila christoffer@bajenfans.se.

SOUVENIRER:
Bajen Fans köpte i början av 2017 ut JE Design som man tidigare samarbetat med rörande souvenirer. Detta gav oss ett rätt högt lagersaldo, och vi har därför valt att rea ut souvenirer under både fotbolls- och handbollmatcher.
Vi för idag dialog med olika företag som kan hjälpa till med bl a det logistiska kring souvenirhanteringen, men har i dagsläget inte skrivit något avtal. Tanken är att känna på varandra ett tag, och därefter ta beslut om avtal längre fram.

RESOR:
I vanlig ordning arrangerar vi  bussresor till herrfotbollens matcher, hittills har vi hunnit med Östersund borta samt en invasionsresa till Norrköping där matchbiljett ingick när man bokade resa med Bajen Fans. Något som ofta avgör om vi kan sätta in fler bussar eller inte till en bortamatch är huruvida vi har bussvärdar att tillgå. Är du intresserad av att hjälpa till? Maila anna.enhagen@bajenfans.se så berättar hon mer.

DIALOG & SAMVERKAN:
Bajen Fans har tidigare fört dialog med evenemangspolisen, men valde att bryta denna 27/2. Detta meddelades till evenemangspolisen via mail och berodde på anmälan mot Göran Rickmer och att BF ville stå bakom Hammarby Fotboll, som bröt sin samverkan med polismyndigheten. Efter att HF valt att återuppta samverkan, valde BF att göra detsamma. Inga möten mellan enkom evenemangspolis och Bajen Fans har dock skett sedan 2016.

Bajen Fans har deltagit i samverkansmöten som hålls årligen inför hemmapremiären. Fokus på mötena är främst marschen och det runtomkring, så som renhållning, marschväg, information till allmänheten m.m, för att göra marschen till en så bra tillställning som möjligt, för både deltagare, kringboende och dem som bedriver sin verksamhet i kvarteren.
Deltagande vid dessa möten utöver Bajen Fans har varit bl a Hammarby Fotboll, stadsdelsförvaltningen, evenemangspolisen, MTR och Stockholm Live.

 

ÖVRIGT:

  •  Bajen Fans ställde upp med ett eget lag i Hammarby Bandys sponsorturneringen den 10/3. BF slutade på en tredjeplats och hjältarna som lirat fick efter turneringen käk och bira i Zinkentältet.
  • När Hammarby Handboll körde fri entré i samband med Stockholm hjärta handboll-matchen, sponsrade Bajen Fans Hammarby Handboll med 3 kr per besökare på matchen.
  • Orförande och vice ordförande deltog inför premiären vid en provsmakning av Levy’s nya utbud som kommer att finnas på arenan i år, samt kom med feedback.
  • Vi har kört kampanjen Forza 16 000 tillsammans med Bajenland och Hammarby Fotboll med målet att sälja 16 000 säsongskort till herrmatcherna, samt dragit igång Forza 200, för att få fler att köra säsongskort till damernas matcher.
  • Arrangerat flaggfix inför hemmapremiären därbland annat ungdomsklacken hjälpte till.
  • Ordnat med avgångstider för direktbussar från Gullmars till Friends arena inför derbyt borta mot AIK.