2017

Grow Söderort 2018

Bajen Fans har sen den 5 juli 2013 arbetat organiserat med socialt ansvarstagande under namnet Grow Söderort. Under dessa år har vi tack vare givmilda bajare kunnat dela ut 261 säsongskort, vidareförmedlat närmre 2000 lösbiljetter, samlat in närmare 290 000 kr, haft ett par supporterträffar och gjort mycket mer. Bland annat startat ett fotbollslag i Colombia.

Vi är tacksamma över allt som gjorts men tror att vi vet att vi kan göra så mycket mer. Inför 2018 kommer arbetet med BF Colombia fortsätta där målsättningen är att ha ett herr och damlag som kan delta i seriespelet. I Sverige vill vi hjälpa fler bajare att bli del av vår gemenskap genom att låta ungdomar som inte har råd att köpa eget säsongskort att få ett.

Syfte och bakgrund
Syftet med Grow Söderort är att samla in pengar för att finansiera säsongskort till ungdomar som av olika anledningar inte har möjlighet att köpa det själva. Totalt har vi samlat in pengar till 261 säsongskort, varav en del har gått till ideella föreningar som vi samarbetar med och en del har gått till ungdomar som antingen nominerat sig själva eller nominerats av någon i sin närhet. Likt tidigare säsonger kommer alla bajare kunna nominera dem som ni anser förtjänar ett säsongskort. Det kan vara någon som är en god förebild, någon som har det tufft ekonomiskt eller en helt annan anledning.

Vill du stötta?
- Hur kan då du som privatperson bidra? Den som vill bidra gör det bäst genom att swisha valfri summa till 123 615 65 82, märk Grow Söderort. Du kan också ge en enskild gåva till Bankgironr 837-5313. OBS. Viktigt att du märker din inbetalning med Grow Söderort.

- Hur kan du som företagare bidra? De företagare som vill bidra gör detta genom att mejla christoffer@bajenfans.se för att få mer information. Vi önskar åtta företag som kan bidra med 5000 kr var.

Vill du nominera?
Om du vill nominera någon skickar du ett mejl till Christoffer (christoffer@bajenfans.se) där du skriver din motivering samt uppger följande uppgifter: Fullständigt namn på den du nominerar, postadress, telefonnummer och mailadress till den nominerade. Om din nominering av dig själv eller din vän inte innehåller alla dessa fyra punkter + motivering så kommer din nominering tyvärr inte ses som fullvärdig.

Hur utses de som får säsongskort?
Bajen Fans kommer i samarbete Hammarby Fotboll välja ut de ungdomar som tilldelas säsongskort bland de nomineringar som kommit in. Hur många säsongskort som kommer delas ut beror på hur mycket pengar som kampanjen drar in.

Supporterträff för de som tilldelas säsongskort
Förutom ett säsongskort till kortsideklacken kommer de utvalda ungdomarna att bli inbjudna till en särskild träff som anordnas av Bajen Fans i samarbete med Hammarby Fotboll. Förhoppningen är denna träff ska fungera som ett växthus för kommande supportrar, en mötesplats där de kan träffas och utvecklas som individer. För att du ska få ditt säsongskort krävs det att du närvarar vid supporterträffarna.

Viktiga datum
4 december påbörjas kampanjen Grow Söderort samt öppnas möjligheten för att nominera upp.
15 mars avslutas insamlingen och möjligheten att nominera.
20 mars presenteras de som blivit tilldelade säsongskort.

Datum för supporterträffen återkommer vi med.

Har du frågor?
Den som har frågor är varmt välkommen att kontakta Christoffer som är kampanjansvarig och ansvarig för Bajen Fans sociala arbete. Du kan göra detta genom mejl (christoffer@bajenfans.se), Twitter (@c_abrahamsson) eller genom att prata med honom när du ser honom på en match eller vid en Bajenaktivitet.

Slumpmässiga artiklar