51 procent

51%-resan: så mottogs den av Eskilstunaborna.

Den 26 augusti åkte vi till Ryssholms nya stad Eskilstuna.

Då klubben AFC och deras medlemmar inte verkar ha något större intresse eller förståelse för föreningsdemokrati och 51%-regeln tog vi inför, tillsammans med Supportrarnas matchprogram, fram ett informationshäfte om just föreningsdemokrati.
Detta delades ut i anslutning till AFC-sektioner före matchen och togs emot med blandade reaktioner.
En del tog glatt emot det och med sig, men en hel del blev väldigt upprörda – kastade tillbaka sina häften emot oss och fällde kommentarer som “åk hem!” “dela ut det där i Stockholm istället”, “det finns ändå ingen demokrati här” och så en förolämpling som är populär bland personer kring 5-årsåldern – “Bajsen Fans”.

Vi hoppas att de som ändå valde att ta emot häftet läste det och väljer att fördjupa sig i föreningsdemokrati och börja samtala om det bland supportrar till sitt lag.

Är du nyfiken vad som stod i häftet finns den att läsa nedan.