Gällande senaste dagarnas diskussioner

Vi vill inleda med att förtydliga att vi verkligen uppskattar att folk vill stödja Grow Söderort, utan er givmildhet hade vi inte kunnat hjälpa de ungdomar vi idag har möjlighet att hjälpa.

Bajen Fans har inte för vana att kommentera de diskussioner som utspelar sig mellan bajare på sociala medier. Vi känner oss dock tyvärr nödgade att göra det nu, då den nya styrelsen fått lägga mycket tid och energi de senaste dagarna på att följa kommentarsfält och dementera felaktigheter som sprids om Bajen Fans och våra åtaganden. Tid och energi som vi istället helst hade ägnat åt att komma igång med styrelsearbetet och fortsätta göra bra saker för Hammarby IF och dess supportrar.

Det har kommit till vår kännedom att en insamling till Grow Söderort har startats, där folk uppmanas att swisha in pengar till en privatpersons konto för att bidra. Anledningen som ges till varför folk ska gå till väga på detta sättet är för att swishbetalningar kostar pengar för föreningar, och man påstår att Grow Söderort skulle få in mer pengar om en stor summa skickas från ett konto, än om fler mindre donationer kommer från flera konton.

Det stämmer att swish för föreningar och företag har en avgift. Denna avgift dras dock inte från själva swishbetalningen, utan läggs ihop med Bajen Fans övriga bankkostnader.

Detta innebär alltså att era donationer till Grow Söderort som swishas in till Bajen Fans INTE på något vis påverkas av någon swishavgift. Swishar ni direkt till Bajen Fans, så går era donationer oavkortat till Grow Söderort. Att Grow Söderort skulle tjäna mer på att ni swishar till en privatperson är alltså ett falskt påstående.

Då det kan vara svårt att få insyn i privata insamlingar så vill Bajen Fans uppmana alla som vill stödja vårt arbete med Grow Söderort att inte använda mellanhänder utan istället skicka era bidrag direkt till SWISH: 123 615 65 82 eller BANKGIRONR:  837-5313 (“BAJEN FANS” ska stå som mottagare) och märka betalningen med “Grow Söderort”.

Vill du läsa mer om Grow Söderort och om vad detta projekt innebär? Klicka HÄR.

Är du sugen på att själv engagera dig i Grow Söderort, har du tips på hur projektet kan utvecklas? Varmt välkommen att kontakta Christoffer Abrahamsson som är inadjungerad i Bajen Fans styrelse för att driva projektet. Ni når honom på christoffer@bajenfans.se

 Avslutningsvis vill vi i Bajen Fans styrelse uppmana till lugn och saklighet i rådande hetsiga debattklimat. Nu är det dags att rikta fokus på kommande säsong och se till att lägga allt krut inför söndagens hemmamatch och kommande bortamatch mot Östersund den 5 mars.

Bajen Fans har funnits sedan 1981 med just ändamålet att stötta och hjälpa föreningen och dess supportrar. Har du som medlem synpunkter eller funderingar kring vår verksamhet, tveka inte att kontakta oss! Bajen Fans medlemmar ska alltid ha full insyn och vetskap kring vårt arbete och vårt engagemang i Hammarbys alla sektioner.

Slumpmässiga artiklar