pernilla

Pernilla Olsson: “Jag gillar den demokratiska processen”

Såhär på Luicadagen har vi tagit oss en pratstund med Pernilla Olsson, ordförande för supportrarnas matchprogram och medlem i Bajen Fans.

Hej! Vem är hammarbyaren Pernilla Olsson?

-  En helt vanlig medelålders kvinna som kanske är osunt intresserad av Hammarbys fotbollssektion. Jag är intresserad av hela Hammarby och ser på mycket, men erkänner utan omsvep att fotboll är min sport. Jag tittar på mycket fotboll från seniorer till ungdomslagen och ibland skriver jag lite om mina upplevelser kring Hammarby på vår blogg eller på svenskafans.com. Just nu lägger jag nog mest tid på mitt uppdrag som ordförande i Supportrarnas Matchprogram, det gäng som gör och säljer matchprogrammen i samband med herrarnas matcher.

Supportrarnas matchprogram ja, ni kommer i dagarna att lansera årskrönikan ”Tillbaka”. Vad har vi läsare att se fram emot?

-  En fin bok om det fantastiska 2014. Vi har länge pratat om att vi skulle vilja göra en årskrönika och här under hösten bestämde vi oss försiktigt för att om det går som vi önskar ska det här blir premiäråret för Supportrarnas Matchprograms årskrönika. Vi kommer att efter luciahelgen ha 128 sidor om det här året. Alla våra spelarintervjuer som vi publicerat i det ordinarie matchprogrammet kommer att finnas samlat plus en hel del nytt. Bland annat en väldigt fin intervju med Nanne Bergstrand som Per Cornell har gjort och Gustav Gelin har träffat sjukgymnast Mikael Klotz om hans upplevelse, som trots allt har varit med hela resan i Superettan.

Vi kommer att ha släppfest för boken på restaurang Mest på måndag 15/12 mellan 18-21. Dit får man gärna komma och hänga lite med oss och samtidigt passa på att köpa boken. 149 kronor kommer den att kosta. Det kommer också att gå att köpa boken på Intersport i Skrapan.

Slutligen, varför är du medlem i Bajen Fans?

- Jag har flera skäl. För det första så gillar jag den demokratiska processen. Att vara medlem i en förening och därmed också ha möjlighet att påverka. Jag tycker att supporterkulturen är vacker och viktig. Något värt att organisera sig för att utveckla och bevara.

Sen tycker jag att det jobb som BF gör för att bejaka bortaresorna är underbart. Jag har tyvärr inte möjligheten att själv åka på alla bortaresor, det fungerar dåligt i mitt arbete, men jag vill att Hammarby ska ha ett starkt stöd på läktaren. Att då styrelsen och dess arbetsgrupper organiserar och delvis också subventionerar bortaresorna är något jag verkligen vill stötta.

Bli medlem i Bajen Fans du också! –> https://forening.foreningshuset.se/bajen_fans/blimedlem