Total nonchalans mot supportrar.

Återigen har avsparkstiden för en match i Superettan lagts helt utan hänsyn till just de som faktiskt hade tänkt besöka matchen.

På Valborgsmässoafton 30 april spelar Hammarby Fotboll bortamatch mot GIF Sundsvall. Det är Hammarbys första bortamatch utanför Stockholms län under årets seriespel och många supportrar ser i vanlig ordning fram emot en riktig bortaresa för att stötta sitt lag.
Dock har GIF Sundsvall valt avsparkstiden 15.15 på grund av ett lokalt jippo där bland annat en GIF-spelare ska delta som artist.
Det här väcker stor irritation och frustration i Hammarbys supporterled.

År 2014 är valborgsmässoafton ingen helgdag utan en helt vanlig arbetsdag för de flesta.
I bästa fall kan arbetstiden vara nedkortad några timmar men även de som jobbar halvdag har svårt att hinna till en fotbollsmatch den tiden även om de skulle bo i samma stad som matchen spelas. För bortasupportrar som ska resa 40 mil är det en omöjlighet att ens hinna jobba en halv dag och sen hinna till arenan i Sundsvall.
Det har flera gånger påpekats att det är publiken och stämningen som är den stora behållningen på svenska fotbollsmatcher, trots det är det återigen supportrarna som kommer i kläm när en matchtid spikas.

Nu är hög tid att sätta ner foten. Hög tid att höja vår gemensamma röst. Hög tid att protestera. Vill vi ha levande läktare och fotbollsfest eller ska vi låta oss bli överkörda av de som inte verkar ha insikt i den värld vi lever och brinner för?
Efter att redan alltför många gånger råkat ur för att matchdatum flyttas tätt innan match, och nu en avsparkstid som är helt absurd där man inte har tagit hänsyn till de som planerar sina liv utifrån spelschemat har detta växt till en av de viktigaste frågorna för Bajen Fans att driva nu, och framåt.

Vi kan inte acceptera att matchtider styrs av event helt frikopplade från fotbollen. Det måste bli slut på detta konsekventa hån mot oss fotbollssupportrar.

Avsparkstider ska läggas så att folk kan gå på matcher. Avsparkstider får aldrig stå tillbaka för lokala jippon.

Vi kräver att GIF Sundsvall trots en sen påtryckning kan ha i åtanke hur mycket den tidiga avsparkstiden påverkar fansen, och därför kompensera oss genom att kraftigt reducera entrépriset vid bortasektionen.

Det är vi som är – läktarna!