IMG_3003

Bajen Fans ang morgondagens manifestation

Under morgondagens match kommer kortsideläktaren och kurvan gapa tomma de 30 första minuterna. Detta är en missnöjesyttring från ultrasgrupperingarna mot de senaste säsongernas sportsliga misär som kulminerade i ett totalt haveri nere i Landskrona i lördags. Förhoppningen är att manifestationen ”kan symbolisera ett slut på det dåliga och bli ett startskott för det nya.”

Ultrasgrupperna är en starkt bidragande kraft i Hammarbys fantastiska supporterkultur i form av tifoorganisering, trummor, capos, stora bortaföljen och inte minst som medlemmar i Bajen Fans. Därför stödjer vi i Bajen Fans tömningen av kortsida och kurva.

Vi vill klargöra att vi har största förståelse för att inte alla våra 8000 medlemmar står bakom vårt beslut att stötta ultrasgruppernas initiativ. Men vi tycker att, även om vi inte alla delar samma åsikter så är det viktigt att Hammarbys supportrar respekterar varandras beslut i hur de väljer att stötta föreningen. Därför hoppas vi att alla respekterar manifestationen och inte ställer sig i kurvan och på kortsidan de första 30 minuterna. För de som inte vill delta så upplyser vi om att det finns gott om utrymme på övriga arenan under matchens första 30 minuter.

Vi hoppas dock att alla på arenan tar i från tårna i matchminut 31 och skapar ett massivt tryck på alla läktare för att visa att Hammarbys supporterkultur är överlägset bäst och tyngst. Matchens resterande 60 minuter trummar vi på och visar det stöd som så väl präglar vår klubb.

Sammanfattningsvis, klacken på kortsidan och kurvan står tomma under matchens 30 första minuter på uppmaning av ultrasgrupperna. Vill man se matchen under den tiden så ställer man sig på en annan sektion för att respektera dessa supportrars beslut. Efter det röjs det som aldrig förr.

FORZA BAJEN!

/BF

Foto: Mia Lindberg

Slumpmässiga artiklar