68942_10151350011276574_358020247_n

Farväl Söderstadion – Simon “Simpa” Sandström

I byggandet av ett så stort kollektiv som Bajen Fans faktiskt är, har vi många otroligt duktiga och viktiga kuggar som hjälper till att driva detta framåt. Vi har snackat med en av dem om historia, nutid och söndagen - Simon “Simpa” Sandström.

Hur ser din Bajenbakgrund ut?

Foto: Petter Ekbäck

Jag har nog faktiskt betat av alla kategorier inom Hammarbys supporterled men har landat i ultraskulturen. Jag startade som klassisk julgransgrabb med pajashatt, halsduk och flagga innan jag gick med i Bajen Ultra Support (BUS) i början av 2000-talet, det var den första supportergruppen jag tillhörde. Nu tillhör jag Söderbröder som jag har framför mig när jag står på räcket (Simpa är en av våra capos som ser till att skapa detta tryck) och gör mitt bästa för att skapa drag på vårt älskade Söderstadion. Jag är även aktiv medlem i Bajenfans.

Hur är känslan så här sista veckan innan vi lämnar Söderstadion?

Det är vemodigt och det känns inte bra att lämna platsen där man upplevt så många härliga stunder under sin uppväxt. Kommer vara ett sorgligt avsked på söndag men samtidigt är det starten på något nytt, det får inte glömmas.

Just nu driver jag kampanjen #forza3000. Vi i Bajen Fans och Bajenland satsar nu på att hjälpa Hammarby fotboll med att sälja minst 3000 säsongskort på 30 dagar och vi hoppas att alla hänger på. Jag har en enorm tilltro till alla Hammarbysupportrar, det är endast vi som kan ro i land en kampanj som denna. Följ kampanjen på Bajen Fans hemsida och på Bajenland på facebook, det kommer nya överraskningar varje dag.

När var du för första gången på Söderstadion?

Någon gång i början på 90-talet, varken jag, morsan eller farsan minns år eller match. Jag var inte speciellt intresserad av fotboll innan VM 1994. Under mina första Bajenmatcher fokuserade jag mest på klacken som fascinerade mig, det var delvis även därför jag började tycka om fotboll, det blir mer känsla i ett mål när man förstår spelet. Första matchen jag minns är någon match mot Lira Luleå i norrettan. Jag började gå på alla hemmamatcher 1997 och har efter det inte missat många hemmamatcher.

Bästa Söderstadion-minnet?

Jag borde säga guldet men jag minns ingenting, helt sjukt. Total eufori som utmynnade i en minnesförlust…tråkigt nog. Cupfinalen var grym men vi torskade ju… Jag säger nog lustigt nog premiären mot Landskrona här om året när Maic Sema vänder matchen på övertid. Minns känslan av att nu går vi upp, nu fixar vi det här.

Kanske en dum fråga, men var hittar vi dig på söndag?

På Bajen Fans tunnelevent och på räcket såklart. Hoppas på att vi kan slå växelramsan från tidigare denna säsong mot Landskrona, det vore riktigt mäktigt! Nu kör vi Söderstadion!

Tack Simpa, ser fram emot att höra dig på söndag!