Pokalen

Ett tack till alla deltagare i Bajen Fans Cup.

Vi från Bajen Fans styrelse vill skicka ut stort tack till alla deltagare och publik som gjorde Bajen Fans Cup till en fantastisk tillställning.

Det var totalt 32 lag som ställde upp, från vissa lag där känslan att få spela på Söderstadion är en vinst nog till de gäng som hanterade cykelsparkar och precisionsskott med bravur.På grund av vattenhalten i Söderstadions gräsmatta fick de två första omgångarna av cupen spelas på Gubbängsfältet med start i ottan. Sällan i Bajens historia har vi skådat så många förväntansfulla deltagare uppe så tidigt på en lördagsmorgon.

Sportdryck, kaffe och äggmackor i all ära, men att ta en klunk kir som uppvärmning satte leende på de flesta deltagarnas läppar. Det bjöds på en folkfest som allt från barn till pensionärer uppskattade. Återväxten av Bajare säkrades garanterat när några halsdukar delades ut till småknattar som med stora ögon och stolthet satte dom runt halsen och stolt visade upp för föräldrar som gav tummen upp och ett leende tillbaka.

Väl på plats på Söderstadion och första matcherna där sattes igång var stämningen återigen på topp, inte mycket annat att vänta på helig mark, där många fick genomföra pojkdrömmen om att en gång få näta inför en norra Europas bästa publik på Söderstadion.

Efter ett tufft gruppspel var det sedermera dags för slutspelet. I semifinalerna möttes Bajen Fans Märsta – Söderbröder samt Bajen Fans Västerort – Ultra Boys. Det var Bajen Fans Västerort och Söderbröder som gick segrande ur dessa intensiva matcher.

Det är ingen tillfällighet att dessa två lagen hamnade i finalen då de båda stod som segrare förra året då lokalgrupperna och supportergrupperna respektive cup spelades separat. I finalen bjöds det på fotboll på hög nivå med en otrolig kämparanda, intensitet och ett antal ribb och stolpträffar. Efter ett oavgjort resultat i förlängningen så segrade Söderbröder 5-3 efter straffar.

Vi vill än en gång tacka alla inblandande, deltagare och funktionärer för en fantastisk dag.

Ett speciellt stort tack till Hammarby Fotboll som hjälpte oss att se till att cupen till viss del kunde genomföras på Söderstadion.

Vi gratulerar Söderbröder och ser fram emot nästa års turnering då vi förhoppningsvis kan vidareutveckla cupen på Söderstadion!

 

Det fanns bara en negativ sak med hela denna fantastiska dag och det var skadedjuren från norrorts fega påhopp.

Precis efter slutsignalen i den sista matchen på Gubbängen ljudit solkades tillställningen ner av ett pinsamt och oacceptabelt övergrepp från Firman Boys. Man väljer att gå in med ca 100-150 man, varav hälften maskerade, på en folkfest där ett stort antal pensionärer, kvinnor och barn finns närvarande. Vi fått in rapporter om äldre herrar och även kvinnor har blivit attackerade i deras framfart. Något som genomförs mitt framför knattelag som spelar sin lördagsmatch i St:Erikscupen.

Vad som görs i grusgropar och på andra ställen där oskyldiga ej drabbas lägger vi oss inte i, men när det genomförs på detta pinsamma sätt så har man tagit många steg över gränsen om vad som är acceptabelt. Att anfalla en familjefest är ett angrepp mot hela supporterkulturen – ni vet, den ni själva tydligen saknar.

Trots detta påhopp så var dagen en stor succé och från Bajen Fans sida vill vi än en gång tacka alla inblandade för en fantastisk dag.