Bajen Fans: För en nyanserad debatt, mot moralpanik

Med anledning av den debatt som förts kring debattartikeln “För oss går gränsen vid våldtäktsramsor”, som publicerades av ett antal Hammarbysupportrar i Aftonbladet i fredags vill Bajen Fans klargöra sina ståndpunkter.

Vi är säkra på att syftet med artikeln var gott, att komma till rätta med sexismen på läktarna. Men i brist på konkreta förslag och att frågan lyfts i Aftonbladet med en skandalrubrik tror vi snarare leder till moralpanik bland allmänheten och ilska hos de egna supportrarna.

Bajen Fans arbetar hårt med att nyansera mediedebatten kring supporterkulturen. Vi jobbar också för att alla skall känna sig inkluderade i Hammarbyfamiljen. Ett resultat av det är att vi vuxit till att bli den största supporterföreningen någonsin.

Vi välkomnar en öppen debatt kring supporterkulturen och tror att den gör störst effekt om den förs i supporterleden, inte i medier som allt som oftast blåser upp skandalrubriker och skapar moralpanik.

Bajen Fans är och ska vara en bred supporterförening som välkomnar alla som stödjer Hammarby IF, oavsett kön, etnisk härkomst, social bakgrund eller politisk hemvist.

/Bajen Fans Styrelse

(läs värdegrundsmanifestet som Bajen Fans styrelse tagit fram i sju viktiga frågor rörande fotbollen och läktaren. Den sista punkten berör vad vi valt att kalla “moralpanik”)