Allt annat än uppgivet i Bajen Fans

På olika håll så har man kunnat läsa om att det är kört, nu är allt hopp ute och det är bara att kasta in handduken som är kvar för Hammarby Handboll. De som skriver de artiklarna glömmer oss, de glömmer att vi finns och att vi har krafter att mobilisera och sätta fokus där det behövs som allra mest.

Man får intrycket ifrån artiklarna i media att det bara är ett mirakel som kan rädda handbollen för att klara sin elitlicens, det är fel. Det som kan rädda handbollen är att förbundet tittar på situationen och ser vad som hänt, att Hammarby Handboll inte är i fritt fall utan en klubb med helt ny styrelse som har jobbat stenhårt för att få klubben på rätt köl igen med tusentals supportrar i ryggen. Klubben har gått 1,6 miljoner plus under säsongen och behöver nu få in 900 000 före onsdag för att få elitlicensen på grund av liganämndens beslut.

Beslutet är horribelt, men när det stod klart var förbundets liganämnd står i frågan så tog det bara timmar tills kampanjen TUSEN1000 var igång, en kampanj där 1000 Hammarbyare kommer att köpa säsongskort för en summa av 1000 kronor för att få ihop till den sista miljonen som krävs för att en elitlicens ska vara i hamn. På mindre än 2 dagar så har det redan sålts över 500 st, alla spelarna i laget + flera före detta + en spelare från en annan förening (!) har köpt säsongskort!

En stor anledning till att Hammarby Handboll nu sitter i den sitsen som dom gör stavas Stockholms stad, av någon anledning så har politiker bestämt sig för att när Hammarby Handboll spelar match så ska det kosta 14 (!) gånger mer än när man tränar. Du kanske tänker att “jomenvisst, det är klart det ska kosta mer, fler måste ju jobba och sådär!”, svaret är: nej. Stockholms stad har exakt samma bemanning under match som under träning i Eriksdalshallen. Hammarby Handboll tillsätter själva publikvärdar, bemannar biljettluckor, kiosker och föräldrar städar läktarna efter matchen.

Många har mycket att lära från Hammarby Handboll, det är en förening som har tagit sig i kragen, mött problemen utan att backa. En gång för alla så har de bestämt sig för att ta itu med problemen och bygga långsiktigt. Hammarby Handboll är ett föredöme inom föreningslivet och nu straffas de för de misstag och felaktiga beslut som tidigare styrelser har gjort. Liganämnden väljer att bortse från den positiva riktning som Hammarby Handboll är i just nu. Vi vill visa liganämnden vad vi är gjorda av och att vi klarar av även det här hindret trots deras osmakliga motarbetande, att vi drar in en miljon kronor, klarar kontraktet via kval och sen kan blicka framåt mot en ljusare framtid.

Det skulle vara så jävla skönt att knäppa förbundet på näsan och inte behöva ha elitlicensen ”på lån” i ett år. Vi är starka och tillsammans klarar vi det här! Gå in här för att boka ditt säsongskort –>

MOT 1000 SÄSONGSKORT!

/Bajen Fans Styrelse