Bajen Fans och Gröne Jägaren i samarbete!

Bajen Fans har kommit överens om att inleda ett samarbete med en av Sveriges mest anrika pubar – den mytomspunna Gröne Jägaren, en krog som alltid haft en Bajenkoppling men som senaste åren fått lite sämre rykte på grund av val av bryggeri och en del missnöje med hur kunder behandlats.

Initiativet kom från Gröne Jägaren och man är tydliga med att man vill göra mer för Bajengemenskapen. Därför har vi till en början kommit överens om medlemskvällar för medlemmar i Bajen Fans, en gång varje månad, där det större rummet görs till medlemspub, en sorts After Work. Här kommer vi fylla kvällen med livemusik, DJ:s, reseanmälningar, information med mera. Vidare diskuteras olika medlemsförmåner på utvalda kvällar vilket vi kommer återkomma till.  Första tillfället är torsdag den 5 januari!


Förutom sponsrandet av Hammarby så kommer nu också detta initiativ att närma sig supportrarna. Som en del i detta har också huvudbryggeriet bytts ut, från Åbrå till Falcon.  Från krogen är man medveten om missnöjet som funnits men informerar också om att Bajen alltid varit enda klubben man alltid brytt sig i, från sponsring till tolerans på krogen, och detta förstärks alltså nu.  Att många sett hur toleransnivån ändå sänkts förklaras med krogens väldigt hårda krav på sig från myndigheterna. Det poängterades också att vi från vår sida får vara öppna och kommunikativa om det är något som vi finner problematiskt och vill att de ska tänka på, och detsamma gäller givetvis tillbaka.

En otroligt viktig aspekt i detta är att vi sköter detta bra, med stil och ordning. Det är bara att inse att det aldrig kommer bli som 1993 igen då hälften av gästerna kunde somna in på en stol till tonerna av ”Bajen va namnet” samtidigt som andra halvan kombinerade sånger ståendes på borden med nått internslagsmål då och då.

Vi är glada över detta och ser hur kultur, tradition och lokal förankring precis som vi vet, finns starkare i Bajenland än i någon annan klubb och än vad antagonister försöker hävda. Vi ser hur det faktum att vi är den enda klubben i Stockholm med riktig förankring i innerstaden och södra förorter och att detta inte längre försvagas utan snarare stärks, i allt från fotbollens, hockeyns, bandyns och handbollens verksamhet, till krogar och butiker som sponsrar vår klubb eller erbjuder supportrarna något. Detta är också något som vi målmedvetet jobbar för.