Vikarien tar permanent sommarlov…

Nu när det börjar närma sig säsongstart för fotbollen så ska även Bajen Fans ha årsmöte. Det är dags för “nödlösningen” att kliva av och lämna över till en ny ordförande, för det är så jag har sett mig själv, som en nödlösning. Mitt jobb under de senaste två åren har varit att hålla föreningen vid liv och att strukturera upp de delar som har strulat så att styrelsen som kommer efter kan jobba med det som den är ämnad för att göra, stödja bajen. Nu vill jag inte gå händelserna i förväg men jag och många runt om har lyckats att övertala Jacob “Jabbe” Uddeholt att kandidera som orförande. De som inte känner till honom så kan jag berätta att det är han som har varit ordförande för Bajen Fans Hockey från starten tills nu. Jag känner att det är dags för föreningen att expandera och åter bli det det en gång var och i mitt tycke finns det ingen som kan mäta sig med Jabbe när det gäller att sluta samman suporterleden och få saker att hända under en flagga.

Jag har blivit kallad för i stort sett varje negativt ord som finns i SAOL under de två år som jag har suttit som ordförande, men idiot är nog det som toppat listan knappt före homofob och mediakatastrof, men jag har fått ett par klappar på axeln också. När Åsa Sånemyr blev VD för Hammarby fotboll så sa jag till henne att i våra positioner så får man inget beröm, men om man inte får en käftsmäll så är man på rätt spår. Jag hoppas att jag blir en parentes i Bajen Fans historia och att föreningen lämnas vidare i bättre skick än jag fick den i, fortsättningsvis. Det finns inget tråkigare än krismöten på Johan Appelgrens soffa. Jag och Jabbe kommer att jobba tillsammans med föreningen fram tills årsmötet där jag hoppas och tror att Jabbe blir vald. Kallelsen går ut tillsammans med medlemskorten (därav dröjsmålet med korten) och jag önskar redan nu lycka till till den styrelse som tar över och säger tack för mig.

Daniel  Sundqvist